İç filtre şelale aparatı oksijen verir mi?
Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2014 11:48
Merhaba arkadaşlar bu foruma yeni katıldım. 50 cm'lik bir lepistes akvaryumu kuracağım. Akvaryumcudan Sunsun hj -611b marka iç filtreyi aldım.içinde şelale aparatı var.Yani bi çubuk var üstünde delikler var ve akvaryumun üstünden su döküyor.Sorum şu bu dalgalanma sayesinde akvaryumda oksijen sağlanırmı? Kabarcıklar çıkıyor ama emin olamadım Şimdiden teşekkürler
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2014 11:55
O filtrenin kutusunda birde baloncuk üfleyen ucu vardır hava hortumu aparatı. Onu söküp onu takıpta kullanabilirsin o daha iyi baloncuk üfler suyun içine iyi oksijen kazandırır, üstten döklemesine dökülen şelale aparatı daha az bir kazanım sağlıyor. Bak aşağıdaki resimde iç filtre suyun içinden baloncuk üflüyor bunuda kullanabilirsin odadaki hortumda oksijeni alır suya üfler, ikinci resimde gösterilen hava hortumunun ucu odada olur, o aparat senin filtrenin kutusunda vardır.
mesutok 2014-08-28 12:00:15
akantı fazla olursa böyle dediğim gibi ozamanda iç filtreni aşağıdaki resimdeki gibi arka cama takarsın sol tarafa akıntısı ön cama vurur balıkları yormaz gibi.
şu aşağıdaki aparatı ucuna takarsın resimdeki gibi bak hava hortumlu paratı takarsın, şelale aparatını çıkartırsın uçtan :)
Beğenenler: [T]175508,ResulEmre[/T]
+1: [T]175508,ResulEmre[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2014 12:03
Evet o uçtan da var ben lepistesler narin olduğu için bu kadar güçlü üflemenin zarar vereceğini düşünmüştüm.Sizin dediğiniz gibi cama vurdururum o zaman.Çok teşekkürler
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2014 12:07
Şelale aparatı yukardan aşağı ufak deliklerden döküldüğü için geçmişte bende denemişimdir fazla zengin oksijen sağlamıyor, oysa akvaryuma daha çok akıntı sağlayan hafif bir akıntı bakıları rahatsızetmeyecek kadar, örneğin yukardan aşağı dökülme değilde şelale aparatını yüzeye yakın yatay yatırıp bir boydan bir boya akıntı sağlamakta yukardan aşağı dökmekten daha faydalı oluyor, özellikle dış filtrelerde. Yahut ne yaparsın zemindeki kumun içine bir hava taşı gömersin hava taşıda hava motoruyla çalışır, iç filtreni yine şelale gibi kulanırsın temizliğini yapar. ama işte hava taşı hava motoru almakta ayrı bir masraf külfet olur.
mesutok 2014-08-28 12:08:22
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2014 12:20
Akvaryumun ufak ona 10-25 Tl arası tek yada çift çıkışlı hava motoru alabilirsin, 15 cm uzunluklta bir hava taşı alsan yaklaşık 5 Tl diyelim, 4 metre hava hortumu alsın 2 TL. Çekvalf olur hava motorunu su basmasını önlemek için ondan alıp motor çıkışına takarsan su basmasını önlemek için oda 2 Tl desen ortalama bu toplamlar olur. Ama bana sorarsan iç filtrende sağlıyorsan filtrasyonu ve havalandırmayı, 50 litrelik bir akvaruyma elindeki iç filtrnen yaklaşık Qmax: 350 L/H debiye yakınsa etikette yazar bu rakam motorda yada kutuda yeterli sana fazla masrafa gerek yok.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir