İç Filtre Çalışmam - Sizce Nasıl? Atman At F201


nc84Çevrim Dışı

Kayıt: 07/03/2014
İl: Izmir
Mesaj: 14
nc84Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2014 21:31
merhaba arkadaşlar. akvaryumumda bulunan atman at f201 model iç filtreme resimdeki gibi bir çalışma yaptım. emişi gayet başarılı. sizce filtrelemesi, kimyasal ve biyolojik dengelemesi nasıldır? tavsiyelerinizi bekliyorum.. iyi akşamlar



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MaviYesilÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/05/2007
İl: Antalya
Mesaj: 6873
MaviYesilÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Mart 2014 10:54
Aktif karbonu filtre malzemesi olarak kimseye tavsiye etmiyorum. Elyaf da bana sorarsanız gereksiz. Akvaryumlarda ister iç filtre ister dış filtre ister sump olsun, filtrelemedeki temel amaç biyolojik filtrasyondur. Bunu da en iyi çok göznekli yüzeylerle sağlarsınız. Yüzey alanı ne kadar genişse o kadar çok bakteri tutunur. Sık gözenekli bir sünger yeterli olacaktır. Filtrenin kendi süngeri de bu amaç için uygundur. Seramik halkalar da uygun ama bence bu filtreyi modifiye etmenize hiç gerek yok. Orijinal süngerleri ile kullanmanız en verimlisi.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

blue nightÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/08/2011
İl: Ankara
Mesaj: 1149
blue nightÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2014 17:45
Ben olaya farklı bir açıdan bakmak istiyorum. Aktif karbon yeni kurulumlarda kullanılması gereken bir filtrasyon malzemesi diye biliyorum. Filtrenin haznesinde nefes alacak yer olmadığı sürece debi düşecektir. akvaryumunuz büyük ise filtrenin kafa motorunu kullanarak 5 lt lik şaşalı filtre haznesi olarak kullanabilirsin, forumda örnekleri mevcut.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GeckoÇevrim Dışı

Kayıt: 07/12/2012
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1611
GeckoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Nisan 2014 14:01
Aktif karbon olmazsa olmaz bir malzeme degildir. Sabirsizlik etmeyip 1 ay bekledikten sonra canilarinizi koyarsaniz hicbir sorunla karsilasmazsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Emrah4Çevrim Dışı

Kayıt: 05/01/2014
İl: Manisa
Mesaj: 102
Emrah4Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2014 21:58
malzeme sıralanışı yanlış bence su alttan giriyorsa seramik halka genıs gozeneklı sunger bıraz daha dar gozeneklı sunger elyaf küp küp sünger kesip onları koymak file içinde aktif karbon tekrar elyaf ama elyaftan sonra orjınal sungerden takmanızı tavsıye ederım elyaf pervaneye gıdebılır...(BU ARADA AKTİF KRABON DEYİL MANGAL KÖMÜRÜ (ODUN KÖMÜRÜ) KULLANIYORUM)emrular452014-05-12 21:59:00

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ßaris DemirokÇevrim Dışı

Kayıt: 12/05/2014
İl: Ankara
Mesaj: 35
ßaris DemirokÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2014 21:20
Malavi besliyeceksen 1 gün ama diğer tur besliyeceksen direk cesme suyunu doldurup ısısını ayarlayıp balıkları koyabilirsin. Elyaf ej ustte olnaz çünkü mitoru tıkıyor aynı hatayi bende yaptım. Seremike hiç gerek yok ağırlıktan başka yaptığı bişey değil ben Salça kovasina alt kısma beyaz akvaryum taşı üstüne kalın atkı ipi üstüne bulasik sungeri üstüne slikonsuz elyaf ve üstüne çok az bulasik sungerini koydum atman 201 i bilmiyorum ne kalitede çekim gücü ne ama bende unistar 1800l/h lik motora taktığimda suyu gayet güzel temizliyor ancak ben bunu sadece su değişimden sonra kullanıyorum suyu 1 ayda %80 civarında degistiriyorum kumu komple baştan aşağı temizkemek için çünkü ince kum kullanıyorum ve suyu tekrar koyarken ister istemez kum suyun rengibi hafifte olsa bozuyo ama bu yaptığım filtreyi taktigimda en fazla 1 saate su verrak oluyo. Unutmayın ki bu sistemler suyun çekim gücünü azaltıyor ve tabiki motorun ufledigi oksijenide. Yapacağın sistemi sürekli kullanmak istiyosan Ayriyetten hava motoru da gerekebilir. Bunun yerine daha ufak bi motoru dış filtre olarak kullanabilirsin kısaca motoru suyun içine yüzeyinin 5cm altına tak sadece kafa motoru olarak daha sonra su ufleyen yerine hortumu tak hortumun diğer ucunu 500ml lik şişeye altını delerek iyice yapıştır su geçmesin ve siseye elyafi bas daha sonra sisenin ucuna açık olan su içilen yere de bi hortum yap ve obuda akvaryunun içine koy suyu gerçekten mükemmel şekilde temizliyor siseyi yere koyma akvaryum üstüne yada arkasına bi şekilde sabitle yere koyarsan yukarı su uflemesi sıkıntılı olabilir.
Keyifli çalışmalar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MaviYesilÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/05/2007
İl: Antalya
Mesaj: 6873
MaviYesilÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2014 22:02
[QUOTE=ßaris Demirok]Malavi besliyeceksen 1 gün ama diğer tur besliyeceksen direk cesme suyunu doldurup ısısını ayarlayıp balıkları koyabilirsin. Elyaf ej ustte olnaz çünkü mitoru tıkıyor aynı hatayi bende yaptım. Seremike hiç gerek yok ağırlıktan başka yaptığı bişey değil ben Salça kovasina alt kısma beyaz akvaryum taşı üstüne kalın atkı ipi üstüne bulasik sungeri üstüne slikonsuz elyaf ve üstüne çok az bulasik sungerini koydum atman 201 i bilmiyorum ne kalitede çekim gücü ne ama bende unistar 1800l/h lik motora taktığimda suyu gayet güzel temizliyor ancak ben bunu sadece su değişimden sonra kullanıyorum suyu 1 ayda %80 civarında degistiriyorum kumu komple baştan aşağı temizkemek için çünkü ince kum kullanıyorum ve suyu tekrar koyarken ister istemez kum suyun rengibi hafifte olsa bozuyo ama bu yaptığım filtreyi taktigimda en fazla 1 saate su verrak oluyo. Unutmayın ki bu sistemler suyun çekim gücünü azaltıyor ve tabiki motorun ufledigi oksijenide. Yapacağın sistemi sürekli kullanmak istiyosan Ayriyetten hava motoru da gerekebilir. Bunun yerine daha ufak bi motoru dış filtre olarak kullanabilirsin kısaca motoru suyun içine yüzeyinin 5cm altına tak sadece kafa motoru olarak daha sonra su ufleyen yerine hortumu tak hortumun diğer ucunu 500ml lik şişeye altını delerek iyice yapıştır su geçmesin ve siseye elyafi bas daha sonra sisenin ucuna açık olan su içilen yere de bi hortum yap ve obuda akvaryunun içine koy suyu gerçekten mükemmel şekilde temizliyor siseyi yere koyma akvaryum üstüne yada arkasına bi şekilde sabitle yere koyarsan yukarı su uflemesi sıkıntılı olabilir.
Keyifli çalışmalar. [/QUOTE]

Yazınızda işaretlediğim bölümler benim fikrimce yanlış uyguladığınız işlemler. Hangi tür balık beslenirse beslensin direk çeşme suyunu akvaryuma dökmek çok açıdan büyük riskler taşır. Seramik halkalar küçük gözenekli yapılarıyla bakteriler için geniş tutunma yüzeyleri sağlarlar. Biyolojik filtrasyon için etkili bir malzemedir. Suyun, özel durumlar hariç %30'dan fazla değiştirilmesi büyük sıkıntılar doğuracaktır. Kuma hiçbir zaman müdahele edilmemelidir. Akvaryumdan çıkarıp yıkamak her seferinde sistemi sıfırlayıp döngüyü alt üst etmektir. Kuma ve filtre malzemelerine ne kadar az müdahele edersek o kadar sağlıklı bir suyumuz olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir