Hobi adı altında ticaret
Ticari Statüler
Ticari Üye: Bu üyelik statüsü hobiyi ticari amaçla yapan kişilere verilir. Bu kişilerin ticarethane sahibi olmaları şartı aranmaz yüklü miktarda satış yapan kişilere de bu statü verilebilir. Ayrıca talep doğrultusunda da bu satatü kazanılabilir.
Yani burada amaçlanan yukarıdada belirttiğim gibi kaçar tane den ziyâde,toplam adet sayısıyla doğru orantılıdır.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
[C]4,1,10135[/C] [B]3329,2[/B] [B]2829,3[/B]
İl: Ankara
Tümüne katılıyorum. Ticaret hobiyle iyice karıştı artık, fakat bunu önlemenin bir yolu yok heralde. Herkes bu hobiye kendi inandığı ve uygun gördüğü şekilde devam etsin, işi ticarete dökenler bir miktar maddi kazanç sağlayabilirler ama daha önemli olan hobi zevkini ve hevesini kaybetmiş olurlar. Büyük çaplı satış yapan üyelerin farkedilerek ticari üyeye dönüştürülmesi ve yüksek fiyat biçenlerin uyarılması şu an bizim için bir teselli.
Ticari Statüler
Ticari Üye: Bu üyelik statüsü hobiyi ticari amaçla yapan kişilere verilir. Bu kişilerin ticarethane sahibi olmaları şartı aranmaz yüklü miktarda satış yapan kişilere de bu statü verilebilir. Ayrıca talep doğrultusunda da bu satatü kazanılabilir.
Yani burada amaçlanan yukarıdada belirttiğim gibi kaçar tane den ziyâde,toplam adet sayısıyla doğru orantılıdır.
[QUOTE=aycan][QUOTE=citronx]Öncelikle konunun üyelik statüleriyle ilgili kısmı yönetimimiz tarafından da belirtildiği gibi,üye ya kendi talebiyle veya ilanındaki adede göre ticari üyeliğe alınabiliyor.
Ticari Statüler
[/QUOTE]
[/QUOTE]
Aycan Bey kurduğunuz bazı cümleleri hakikaten anlamsız buluyorum.Yavrulaması beklenmedik bir olay değil ki demişsiniz.Eğer yavrularını elimizden çıkaramayacaksak bu yavruları napmamız gerekiyor,onu da söylemenizi isterim.Benim elimden her yıl ortalama 1000 çöpçü çıkıyor.(Daha fazla olmaması için önlemler almama rağmen)Ben napmalıyım şimdi?Poşete doldurup diyar diyar dolaşıp tek tek satmakla mı uğraşmam gerekiyor?Üreyen balık almamamız mı gerekiyor?Akvaristlerin en çok beklediği şey olan balıkların üremesi olayını kimse göremeyecek o zaman.İsterseniz bir de siz deneyin 1000 çöpçüyü tek tek satmayı.Çok merak ediyorum nasıl başa çıkacaksınız.
Aycan Bey kurduğunuz bazı cümleleri hakikaten anlamsız buluyorum.
[C]4,1,10135[/C] [B]3329,2[/B] [B]2829,3[/B]
İl: Ankara
Verdiğim örnek (dvd kopyalama örneği) yasadışı bir durum. Diyelim ki, hali hazırda, devlet tarafından, devlete vergi ödeyen akvaryumcuların haklarını korumak amacıyla, diğer ikinci kişilerin ürettikleri balıkların satışı, bir yasa dahilinde kesinkes yasaklansaydı, hobici arkadaşlar yanlışlıkla ürettikleri yavrularını ne yapacaktı?
Tabii ki de karşılıksız değil,canımı dişime takıp baktığım büyüttüğüm o kadar emek harcadığım balığı ne diye karşılıksız vereyim ki?Ama kar ettiğim de söylenemez açıkçası.