Herşeye yeniden başlıyorum...
Boyut (cm): 100 x 40 x 50
Kapasite (litre): 200
Canlılar: 6 adet Demasoni 5d 1e veya 4d 2e , 1 adet albino cüce vatoz
Malzemeler: Dia 828 dış filtre 1200 L/h
Akvaryum Bakımı: haftada bir 40 lt su değişimi suya 2 adet preslenmiş akvaryum tuzu
Kullanılan Yemler: tatra pro vegetable / Sera flora / sera spirulina tabs / NLS cichlid formula
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: 160 lt suya 9 adet preslenmiş akvaryum tuzu.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Yunus Bey merhabalar,
Akvaryum ölçüleriniz ve hacminiz çok iyi. Tercih ettiğiniz kum yerinde bir seçim olmuş. Yanlız kayaları orta kısımda kullanmak yerine karşılıklı iki köşeye yükseltmeniz ya da tek bir köşede yükseltmeniz daha olumlu sonuçlar verebilir. Belki biraz daha kaya takviyesi yapabilirsiniz.
Ben de demasoni besliyorum ve daylight ışıklandırma kullanıyorum. Bu kelvin değerinde renklerini gayet güzel sergiliyorlar. Kayalarınız biraz daha açık renk olsaydı demasonilerin renkleri daha belirgin gözükebilirdi. Bunu anlamak için akvaryumunuzun balıklı fotoğraflarınızı eklemenizi beklememiz gerekiyor :)
Sağlıklı balıklar dilerim.
Ertan bey öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Sormak istediğimin birşey var daylight ışıklandırma benim ışıklandırmamdan dahamı aydınlık yoksa loşmu ve fiyatı nedir söyleyebilirseniz kendi florasanımı değiştirmeyi düşünürüm.
Kayalarla ilgili yorumlara ben de katılıyorum ve ek olarak o sol üst tarafta duran yassı kayayı çıkartmanız geri kalan kayaların uyumu açısından iyi olacaktır.
Ondan sonra da, varsa ya da bulma imkanınız varsa kayalarınızla aynı türde kayalar ekleyerek dekoru bir kez daha gözden geçirmenizi tavsiye ederim, biraz daha dağınık bir dekor daha doğal duracaktır. Kayaların renklerine bir şey demiyorum çünkü zaten yosun kaplandığında gereken rengi alacaklardır.
Aydınlatma ile ilgili olarak da; sizin lambanızın daylight olduğunu söyleyebilirim. En sondan bir önceki fotoğrafta, suyun üstten bittiği yerden çıkan ışık rengine bakılırsa daylight. Kısaca lamba cırtlak bir beyaz renkteyse daylight'tır. Ama bunun da çeşitleri olabiliyor. Cool daylight, warm daylight, daylight gibi. Sizin tercih etmeniz gereken lamba en beyaz gibi yanan beyaz olmalıdır ki, zaten sizin de lambanız öyle görünüyor. Buna ek olarak bir adet de gro-lux akvaryumu ve renkleri çok güzel destekleyecektir. MArka olarak philips, sylvania gibi markalar seçebilirsiniz. Elektrikçilerde kolaylıkla bulunabilir. Fiyatlar 7-10tl arası birşey olması gerek.