Hermit kabuğunu terketti
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2011 09:38
Neden terk edebilir?
Bu bulabildiğim bazı nedenler. Belki biri sizin durumunuza uyuyor. Ne yapılması gerekiyor derseniz genel uygulama hermiti nazikçe alıp üzerinde oluşmuş olan kum vb kirliliği suya batırıp hafiçe çıkarılması, sonrasında ufak bir kaba boş kabuğu ile konup beklenmesidir. Bunun için en uygun şey plastik yavruluk sanırım. Olmadı daha geniş boş bir kabuklar bulup yavruluğa koyup seçmesinide sağlayabilirsiniz. Bir not olarakta tam düzgün cevirip cevirmediğimi bilmiyorum. İngilizcesi iyi olan bir üyemiz yapabilir düzeltebilirsede sevinirim.
- Physically stressed from poor handling or conditions during capture, transport and/or poor pet store conditions
- Shell fight-another hermit crab has taken its shell-no suitable shell remains
- Changing shells and let go of the old one, which was shell-napped by another crab-no suitable shell remains
- Foreign body/irritant in the shell (sand, pest, fungus NOTE: crabs have been known to hide food in their shell)
- Temperature is too HIGH
- Humidity is off
- Pre-molting, although it rarely happens
Bu bulabildiğim bazı nedenler. Belki biri sizin durumunuza uyuyor. Ne yapılması gerekiyor derseniz genel uygulama hermiti nazikçe alıp üzerinde oluşmuş olan kum vb kirliliği suya batırıp hafiçe çıkarılması, sonrasında ufak bir kaba boş kabuğu ile konup beklenmesidir. Bunun için en uygun şey plastik yavruluk sanırım. Olmadı daha geniş boş bir kabuklar bulup yavruluğa koyup seçmesinide sağlayabilirsiniz. Bir not olarakta tam düzgün cevirip cevirmediğimi bilmiyorum. İngilizcesi iyi olan bir üyemiz yapabilir düzeltebilirsede sevinirim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2011 10:42
Dediğinizi yaptım akvaryumda kabuğunu yanına koydum 2 dk içinde geri girdi içine şuan bıdır bıdır dolanıyor :) Teşekkür ederim olcay41 2011-03-04 10:42:36
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir