hazir artemia
Günlerdir hazir artemia ariyorum ama yok bir akvaryumcu karidesi parçala ver dedi ama anlamad1m bununla ilgili bilgisi olan varmi? yada nerden hazir artemia bulabilirim.
Saygilarimla.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Yavru balyklara verecekseniz karidesi parçalamak olmaz. Hazyr artemia dan kasdetti?iniz dondurulmu? artemia my? Hazyr almak yerine larva alyp çykaryn o ?ekilde verin balyklara daha iyidir.
Semih Bey; hazyr artemailar küçük paketlerde donmu? olarak akvaryumcularda satylyyor ama almanyzy tavsiye etmem. Çünkü donmu? hazyr artemialar nerdeyse 1 cm. boyuna gelmi? oluyor ve zaten yavrular bunu yiyemiyor, ayryca besleyici de?erleri de olmuyor. Ayryca içimden çok az çykyyor ve iyi temizlenmemi? olduklaru için akvaryumu da kirletiyor. Yçinde artemia kadar da çerçöp var anlayaca?ynyz.
Bunun yerine küçük paketlerde artemia yumurtalary satylyyor. Bir kavanoza 1 çay ka?y?y yumurta koyup üzerine su ekleyin ve içine bir hava daldryp saniyede 2-3 kabarcyk çykacak ?ekilde hava verin. Oda sycakly?ynda (25 derece) 24 saat içinde yavru artemialaryn çykty?yny göreceksiniz. Hava hortumunu kavanozdan çykaryp 10 dakika bekleyin artemialar dibe çökecektir. Yine bir hortumla sifonlama yaparak ince süzgeç yardymyyla artemialarynyzy alarak yavrularynyza yedirebilirsiniz.
Saygylarymla...
(geri dönüp yazdyklarymy okudum da yemek tarifi gibi anlatmy?ym. Bir tek sycak servis yapyn demeyi unutmu?um )
Kasdetti?iniz canly artemialarsa Ankara'da bir kaç akvaryumcuda günlük taze olarak bulmak mümkün, eminim Ystanbul'da da bulunabilir...
Saygylar...
Cem bey merhaba,
Açykcasy aquadaki kendi dondurduklary artemia bana biraz fazla kabuklu gibi geldi. Ama alyp kullanmadym. Siz kullandynyz my? Nasyl?
Ben ilk defa artemia'yy oradan alyp kullandym hiç bir sorunda ya?amadym.Kabuklu bile olsa en azyndan hazyr,açylma derdi ile u?ra?mak zorunda kalmyyorsunuz ayryca dikkat ettiyseniz orada satylan dondurulmu? artemia'lar iri boydalar.
Kolay gelsin.
Merhaba
Akvaryumumda Tropheus,Lelupi ve Calvus türü balyklar besliyorum.Yem olarak Seranyn yemini kullanyyorum.
Balyklara Artemya takviyesi yapmak istiyorum.Sizce bu tür balyklara bir zarary olurmu?Bir de Artemyayy ne kadar syklykta balyklara vermemi tavsiye edersiniz?
saygylar.