hazır akvaryum
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Tuzlusuya hoş geldiniz Serkan Bey, başlamadan önce uzun bir araştırma evresi geçirmediğiniz için umarım kayıplar yaşamazsınız. Bilgi ağacından ve forumdaki konuları bir gözden geçirmenizi öneririm, bunun haricinde oluşan soru işaretlerinede buradan elbirliğiyle cevap bulmaya çalışırız. Böcekler gammarus, faydalı canlılar, kabuk değiştirerek büyüdükleri için uçuşanlar bunlar olabilir, çıkarmanıza gerek yok. Diğer canlılar zoanthid, button polyp ve candy coral. Balıkların normal zamanda saklanmaları taşınma sebebiyle stres kaynaklı olabilir, sadece geç saatte saklanıyorlarsa alıştıkları bir ışık saati olabilir.
çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için gercekten rahatladım.sanırım balıklarda uyku saatleri değiştiği için şikayetçiler,akşamüstü çok neseli yüzüyorlar.bu gammarosların ölmüş olanları yahut kabuklarının uçuşmasını önlemek için ne gerekir,yani nasıl bir filtrasyon yapmalıyım.suyun berrak olmasını istiyorum ama dalga motorunu açamıyorum çok kirli gözüküyor su?
Seramik kullanmak zararli midir?red seanin sayfasinda gordugum icin aldim.baliklar su an cok mutlu gozukuyor,testleri bir an evvel yapmak istiyorum,tatli su ekledigim icin korkuyorum aslinda?test kullanmayi arastirip,yapip sonuclari gonderecegim.
Canli kayalarim 2 buyuk kayadan ibaret.ve istedigim gibi bir modelleme yapamiyorum.2-3 parcaya bolunmesi nasil olur?yani bolmeye calissam?
Bu arad elyaf su bizim yastiklarin ocinde bulunan elyaftan mi oluyor,eger sacma sapan sorular soruyorsam kusura bakmayin arkadaslar;))
Arkadaslar tuz olceri koydum tuzluluk 1012 gosteriyor.elimde tuz var.baliklar akvaryumda ne yapmaliyim?acill dostlar
Arkadaslar yok mu fikri olan?su degisimlerine basladim bugun 10 litre yarin 10 litre su ekleyecegim.nitrat konusunda yardim lutfen?
Bu arada zeolix diye birsey cikmis amonyak,nitrit ve nitrata son diyorlar,ne kadar dogru bilmem ama ankara da bir arkadas uretiyormus.sanirim kesin sonuclar gelmeden birsey diyemeyiz ama sizin fikirleriniz nedir?ustadlar mumkun mudur boyle birsey?coralix yazinca cikiyor.
Bu arada nitrat sorununu cozdukten sonra(insallah) canli kaya takviyesi yapayim diyorum.fakat isik ayni siddetle devam ederken kayalarda zararli bakteri olusumu olur mu?kaya eklenince isiklari bir hafta kadar yakmamak gerekiyor sanirim.