Haqos Cube Box 20 ile Deniz Akvaryumu
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2015 14:18
Selam arkadaşlar
Birkaç ay önce bitkili betta tankı olarak satın almış olduğum Haqos Cube Box 20 nano akvaryumum var. Bu forumda da bendeki model ve bir büyük boyu olan Cube Box 36 ile deniz akvaryumu yapan arkadaşları görünce bendekini de denize çevirebilir miyim diye bir düşünce sahibi oldum. Akvaryum 20x20x23 cm gibi ölçüleri bulunmakta ve yaklaşık 9-10 litre su alabilmekte. Arka bölmesinde sump sistemi ve üstünde power led aydınlatması mevcut.
Açıkçası 4 yıldır 200 litre, 30 litre ve son birkaç aydır bu 10 litrelik nano akvaryum ile tatlı su deneyimim oldukça var. Önceleri Malawi cichlidleri ile başlayan akvaryum merakım sonrasında canlı doğuranlar, tetralar, cüce cichlidler (ramirezi, melek vs) ve gökkuşakları ile devam etmekte. Ancak deniz akvaryumu konusunda bilgim hemen hemen hiç yok. Sadece mevcut iç/dış filtre dışında bir adet protein skimmer gerekli diye biliyorum. Ancak bu akvaryumun hacmi ufak olduğundan haftalık %10-15 su değişimi ile ps olmadan da bu iş yapılabiliyor diye okudum, doğru mudur? Tabi bunun dışında deniz tuzu, gerekli besinler, vitaminler, test kitleri vs ile ilgili de bilgi ihtiyacım var. Kısacası böyle bir akvaryumu deniz akvaryumu olarak kullanabilmem için gereken malzemeler (kum, tuz vs) ve yaklaşık maliyetleri ile ilgili ön bilgi almak isterim. Daha sonrasında ise kurulumun püf noktalarını öğrenmem gerekecek. Bana yol gösterebilecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 19 Ocak 2015 15:41
Kimse bu boyutta bir akvaryumla bu işe girişmemiş herhalde
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 19 Ocak 2015 16:08
Deniz akvaryumunda tecrübeli kişilerin ustalık eseri olarak o boyutlarda küçük akvaryumlar kurduğunu biliyorum.Onun dışında forumlarda kurulumlar gördüm ama akibetleri hakkında bilgim yok.Ben de forumlarda görüp heveslenip bu işi ticari olarak yapanlara ulaştım ancak önermediler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2015 23:53
sistemine ilk klorsuz dışırıda beklettiğin su ile yada normal hazır su alırsa ph ı 8 gibi iyi olur zemine suyu sertleştirip aynı zamanda tampon yapacak mercan kırığı tarzı kumlar kullanın. içi boş şekilde bir tane şalele filtre kullanabilirsin deniz tuzu 3 kg lik hazır paketler var onlardan al lt başna 33 grm tuz eklersin canlı kayanızı da kuru ölü şekilde alırsanız suyun bir kaç gün döndükten sonra kumuna karides ölüsü gömebilirsin şelele bölümüne ufak mangrowe fidanları koyarsan iyi olacaktır ışık sistemine timer takıp düzenli yanmasını sağlamalısın belirli aralıkta aç kapa olayı var zoa gibi mercanlar bakarsan bunun püf noktaları var nette yazar canlı olarak da kayalar canlanmadan diatom patladıktan sonra Conch salyangoz eklersin 3 5 tane temizlerler onlar bakteriyi döndürürler 3. 4. hafta doktor karides eklersin 5. 6. haftalarda ise yavaşça mercanları eklersiniz. Bildiklerim yanlışta olabilir . Onay aldıktan sonra uygularsanız iyi olur .
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2015 12:16
Tuzlu su betta beslemeye benzemez, bolca araştırma yapın. Çeşme suyu önermem, ro su yoksa damacana su kullanın.
Kullanılacak malzemeler şöyle:
Tuz, Refraktometre(tuz ölçer), Aragonit Kum, Protein Skimmer, Dalga Motoru, Bol gözenekli salınım yapmayacak kaya, Bakteri kültürü, Yeteli ışık için armatür.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir