Hangi tür
Gönderim Zamanı: 28 Aralık 2008 21:25
Merhaba arkadaşlar,
31 Aralık'ta kuzenin doğum günü var. Küçük akvaryum alıp içine balık koymak istiyorum. Lepistes ve japon balığı hariç hangi balık ısıtıcısız yaşar?halongan 2008-12-29 11:28:04
31 Aralık'ta kuzenin doğum günü var. Küçük akvaryum alıp içine balık koymak istiyorum. Lepistes ve japon balığı hariç hangi balık ısıtıcısız yaşar?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 28 Aralık 2008 21:52
[QUOTE=MissSevda][QUOTE=King]Zaten lepistes balıkları ıstıcısız yaşayamazki. [/QUOTE]
Benimkiler 4 senedir isitisiz yasiyorlar.
[/QUOTE]
Tabi ona yaşamak denirse...
Japon balıkları beslenebilir doğrudur çünkü japonlar serin su balığıdır.
Japon balıkları beslenebilir doğrudur çünkü japonlar serin su balığıdır.
Gönderim Zamanı: 28 Aralık 2008 21:56
Koi olabilir(Küçük boyda ve büyük akvaryum varsa tabi.) Kardinal balığı da olabilir. monster 2008-12-28 21:57:15
Gönderim Zamanı: 28 Aralık 2008 22:11
Bence hiç bir canlı; tecrübesinden emin olamayacağımız kişilere hediye olarak verilmemeli. Çünkü buradaki üyeler dahi hergün yeni tecrübeler edinmelerine rağmen canlıları hayatta tutmakta zorlanabiliyorlar...Hayatında ilk defa akvaryumu olacak bir kişiye canlı teslim etmek bence doğru değil, en azından kendi ablamdan biliyorum kendisine gelen kaplumbağaların hangi şartlarda yaşamaya çalıştıklarını... Canlı olmayan bir hediye vermenizi öneririm.Saygılar, RcALTIN 2008-12-28 22:15:21
Gönderim Zamanı: 28 Aralık 2008 22:15
[QUOTE=RcALTIN]Bence hiç bir canlı; tecrübesinden emin olamayacağımız kişilere hediye olarak verilmemeli. Çünkü buradaki üyeler dahi hergün birşeyler öğrenmesine rağmen canlıları hayatta tutmakta zorlanabiliyorlar.. Hayatında ilk defa akvaryumu olacak bir kişiye canlı teslim etmek bence doğru değil, en azından kendi ablamdan biliyorum kendisine gelen kaplumbağaların hangi şartlarda yaşamaya çalıştığını... [/QUOTE]
8 yasinda girecek kuzen ona hediye edecem, anneside zaten birsüredir beslemek istiyordu bir ara minicik kapta beslemeye çalismisti 3 tane japonu hayvanlar stresse dayanamayip öldüler. Simdi bir akvaryum alacam içine bir veya 2 japon baligi koyacam. Bebekten daha güzel birsey olur diye tahmin etmistim artik verdikten sonra gerisi onlara kalmis.
Gönderim Zamanı: 29 Aralık 2008 01:19
[QUOTE=MissSevda][QUOTE=]
Tabi ona yaşamak denirse...
[/QUOTE]
Niye ki gayet mutlu mesut yasiyorlar.
[/QUOTE]
[/QUOTE]
Niye ki gayet mutlu mesut yasiyorlar.
Bu oda sıcaklığı ile alakalı. Akvaryumun bulunduğu oda sıcaksa ve sabitse gayet sağlıklı yaşarlar. Ayrıca çok küçük olmamak kaydıyla kardinal balıklarıda soğuk suda yaşarlar.
Ben 8 yaşında bir çocuğa alınıcak hediye olarak görmüyorum. Bu forumu takip edip az çok tecrübeniz olduğunu düşünerek sonunda sizinde bu fikrinizden vaz geçeceğinizi düşünüyorum.
Gönderim Zamanı: 29 Aralık 2008 12:01
Sevda hanım,canlı bir hayvanı(kedi köpek balık vs) bir çocuğa hediye alırken öncelikle eğer ona birşey olursa çocuğun hangi psikolojide olacağını bir düşünün.Mesela japon balığı aldınız,birgün tüm yemi boşalttı içine öldüler,nekadar üzülür hiç düşündünüzmü?Bu işin günahını sevabını bir yana bırakıyorum,kesinlikle almamalısınız.Ha şu var;akvaryum ailenin gözetiminde çocuğun ulaşamayacağı bir yerde olacaksa(ki bu kolay bişey değil)veya çocuk ailesinin sözünü dinliyor ve balıkları oyuncakları gibi(!) görmüyorsa(ki bunu da garanti edemeyiz)ona bu tür şeylere hassas bir hayvan olan balık almanız büyük risktir.Sorunuzu yine de cevaplayayım lepistes ya da japon dışında eğer oda sıcaklığı yeterliyse beta da yaşayabilir.
baytar1 2008-12-29 12:02:48