Hangi tür balık beslemeliyim?
Arkadaşlar akvaryumum 220 litre. Hangi tür balık beslemeliyim? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Saygılar
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Valla beslencek balık çok siz kafanızda nasıl ve ne tür balıkları beslemek istediğinizi yazarsanız, bizde size ufak tefek fikirler verebiliriz.
Teşekkür ederim cevaplarınız için. Sarı prensesle yunus beslemeye karar verdim ama bazı balıkçılar yani Antalya'da ikisi bir arada olmaz diyorlar, bazıları olur diyorlar, karar veremedim.Ama forumlarda çok görüyorum iksini bir arada tecrübesiz sayılamam canlı doğuranlarım da var başka bir akvaryum da. 220 lt akvaryuma kaçar tane koyamalıyım sizce? Yunus ve sarı prenses. Yavru almak istiyorum da ondan soruyorum. Cevaplarınız için teşekkürler. Saygılar,
Teşekkür ederim cevaplarınız için. Sarı prensesle yunus beslemeyekadar verdim ama bazı blıkçılar yani antalya'da ikisi bir arada olmaz diyorlar bazıları olur diyorlar karar veremedim.Ama forumlarda çok görüyorum iksini bir arada tecrubesiz sayılamam canlı doğuranlarım da var başka bir akvaryum da. 220 lt akvaryuma kaçar tane koyamalıyım sizce? Yunus ve sarı prenses. Yavru almak istiyorum da ondan soruyorum. Cevaplarınız içn teşekkürler saygılar
[/QUOTE]Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Bence ıceman-sarı prenses,mavi prenses-sarı prenses,ahli-sarı prenses,ahli-beyaz prenses bu ikililerden seçin.Akvaryumunuz yunus için ideal değil daha büyük olmalı.Ben sizin yerinizde olsam 3 erkek 20 dişi paslı chiclidi beslerdim.O akvaryuma en iyi bu balık gider.Diğer malavilere göre daha sakin oldukları için çok balık besleyebilirsiniz ama yunus için akvaryumunuz ufak.Yunuslar geniş yüzme alanı ister,sarı prenses ise bol kayalık ister o akvaryumda hem geniş yüzme alanı oluşturmak hemde bol kayalık yapmak zor.
Sarı prenses yunus ilave isterseniz ıceman derim. Balıkları yavru olarak alırsanız 2 çeşitte 8+8 olabilir. Yavru iken aldığınızda cinsiyetleri net belli olmaz. Büyüdüklerinde dişi erkek oranını ayarlamanız ve kendi damızlıklarınızı seçmenizde avantaj sağlar. 1+4 sp ve 1+3 yunus damızlık yeterli olacaktır. Icemanda akvaryumunuza hareket getirir. Akvaryumun her yerinde korkmadan gezerler. Diğer balıklarıda (özellikle yunusları) yanlarına çekerler. Akvaryumunuz sürekli hreketli ve renkli olur.