hangi karides hangi yosun türünü tüketir
Gönderim Zamanı: 27 Nisan 2009 17:49
Saç , sakal ve kahverengi yosunu yediklerini bizzat gördüm. Camda oluşan yeşil noktalı yosunlarını yemezler çünkü camda yaprakların üzerindeki gibi durma şansları yoktur.
Dİp Not: Özellikle beni şaşırtan yeşil karidesin yosunlara karşı olan hassasiyeti.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Nisan 2009 17:53
taşlarda ve bitkilerin üzerinde bi yosun var ama ismini bilmiyorum elimle temizleye biliyorum.saç yosunu galiba bu yosun türü için 25 lt akvaryumda 6 kiraz karides yeterli olurmu?
tabandaki yosun bu bitkilerde ise sakal yosunu var
ve tabandaki demirden veya misket gübrelerden süpelendiğim yeşil su sorunu var 2 günde bir %30 su değişimi yapıyorum yeterli olurmu?
Fthklc 2009-04-28 16:51:45
tabandaki yosun bu bitkilerde ise sakal yosunu var
ve tabandaki demirden veya misket gübrelerden süpelendiğim yeşil su sorunu var 2 günde bir %30 su değişimi yapıyorum yeterli olurmu?
Gönderim Zamanı: 28 Mayıs 2009 00:53
Fatih Bey, yeşil su sorunu genelde güneş ışığının bol olmasından kaynaklanır. Tankınız uzun süre güneş ışığını direk alıyorsa yeşil sudan kurtulmanıza karidesler çözüm olmaz. Tankı güneş ışığına maruz bırakmazsanız yeşil sudan kurtulursunuz aksi taktirde zor. Bu yazdıklarım yeşil su sorununuz için ve "güneş ışığına uzun süre maruz kalıyorsa" teorisiyle yola çıkılmış bir yorumdur bilginize...
İyi hobiler...
İyi hobiler...
Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2009 05:15
Demir karidesleri öldürür.
Çok hassasdırlar demir e ve yazık edersiniz hayvanlara. Öncelikle su
değerlerini ayarlayın karides i sonraki plana bırakın bence.