Hangi balıkları koymalıyım!
Arkadaşlar ben 260 lt lik akvaryum alıcam içine malawi cichlid i koycam ve seyir keyfi yaşamak istiyorum.Sizce hangi cinsleri almalıyım.Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.!!
Saygılar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Sayın Oğuzcan Tetik mükemmel bir seyir keyfi yaşamak istiyorsan bence malawi cichlid i koyma!akvaryumunu diskus ile doldur.Harika bir seyir keyfi yaşayabilirsin.Şahsen bende 3000 lt de diskus dolu harika bir seyir keyfi yaşıyorum.
Saygılar...
Syn mustafa bey peki diskus hakkında biraz bilgi verirmisiniz.hangi türlerle anlaşabilir yada tekmi bakılıyor.American ve malewi çikleti ile olabirmi?
Saygılar
Merhaba Nilüfer hanım diskuslar kendi cinsi ile harika şekilde yaşarlar.Malawi chiclidleriye yaşayamaya bilirler.Ama istisnalar olabilir.Ama malawi cichlidleriyle beslemek istiyorsan tavfiye etmem.Çünkü diskus kendi türleriyle beslenmelidir.Beslersen diskus ağır şekilde yaralanabilir.Sen işini güvenceye al malawi lerle birlikte besleme parana yazık olabilir.
saygılar...
Oğuzcan bey akvaryumunuz Malavi türleri beslemek için çok elverişli,Ahli,Yunus,Sarıprenses,İmparator türleri çok güzel seyir zevki verir.
Mustafa bey 3000 litrelik akvaryumunuzdan ve Discuslarınızdan biraz bahsedermisiniz?merak ettim,mesela su değişimlerini kaç günde ve nekadar oranda yapıyorsunuz,kaç adet Discusunuz var,son olarak discusların yanında Tanganyika türleri besleyebilirmiyiz?Sayygılar,sevgiler.
Bence o akvaryuma sarı prenses,yunus,snow prenses,vatoz,ahli koyun bence bu balıklar çok güzel birbiriyle anlaşırlarmı anlaşamazlarmı onu bilmem dişi erkek olayı ise bence şöle olsun;
Sarı prenses=1 erkek 4 dişi
Yunus=1 erkek 4 dişi
Snow prenses 1 erkek 4 dişi
Ahli=1 erkek 4 dişi olsun çok gelirse dişi oranını azaltırsınız.Bu benim fikrim seçim sizin.
Saygılar...
Sayın Özgür bey diskuslarım rengarenk turuncusundan mora kadar harika desenli dskuslar besliyorum.Disküslar için su değişimne gerek duymuyorum çünkü dış filtre kullanıyorum 210 adet diskus besliyorum.Bana sorarsanız diskusun yanına kendi cinsinden başka balık atmanızı tavfiye etmem.Diskuslara ciddi zarar verebilir.
saygılar...
Çok teşekkür ederim Mustafa bey,sizi tebrik ederim bukadar balığı yemlemek zor oluyordur,birde su değişimi yapmamanız balıklarınızın hastalanmasına sebep olabirlir,acaba balıklarınızın boyları nekadar?Saygılar,sevgiler.
Genellikle 20 cm ile 25 cm arasında değişiyor.Dış filtre olduğundan hiçbir hastalık geçirmediler.Dediğiniz gibi yemlemesi biraz zor oluyor.
Sizede Saygılar,Sevgiler
Teşekkür ederim mustafa bey
saygıyla