Hagen Kum
Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2016 19:10
Arkadaşlar tankım 100 45 33 (h) Hagen kum 2 mm kullanmayı düşünüyorum siz öneriyor musunuz öneriyorsanız kaç cm yapmalıyım tankonda tek tür ciklet beslemeyi düşünüyorum bir yandan da acı bitki ekmek istiyorum kayalık bitki tam ciklet ortamı kurmak istiyorum 2 mm Kum ciklet için sorun yaratır mı sizce veyahut sizin tavsiyeleriniz neler saygılar
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2016 19:13
Cikletle yuva yaparlar (kumu kazarlar) yani çoğu ciklet hangi ciklet alacaksınız neyse ağızlarında kum taşırlar ve hagen kumu zor taşırlar ve 2mm uygun olmaz en azından 2 cm yapın hangi tür alacaksınız ?
Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2016 19:17
[QUOTE=Alidndr]Cikletle yuva yaparlar (kumu kazarlar) yani çoğu ciklet hangi ciklet alacaksınız neyse ağızlarında kum taşırlar ve hagen kumu zor taşırlar ve 2mm uygun olmaz en azından 2 cm yapın hangi tür alacaksınız ? [/QUOTE]
Yanlış anladın beni sanırım kumun boyutu 2 mm akvaryum 10 15 kilo arası almayı planlıyorum onlarda üst üste 2 3 cm olur herhalde demasoniyi düşünüyorum aslında malawi zebrası yani
Yanlış anladın beni sanırım kumun boyutu 2 mm akvaryum 10 15 kilo arası almayı planlıyorum onlarda üst üste 2 3 cm olur herhalde demasoniyi düşünüyorum aslında malawi zebrası yani
Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2016 19:22
[QUOTE=Alidndr]Size silis kum öneririm daha Mutlu olurlar[/QUOTE]
Aman bana silis kumu lütfen önermeyin 0.3 mm silis Kum vardı felaket bulanıklaştırıyordu aldım hepsini attım
Aman bana silis kumu lütfen önermeyin 0.3 mm silis Kum vardı felaket bulanıklaştırıyordu aldım hepsini attım
Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2016 20:31
[QUOTE=Alidndr]Yıkamadıysanız tüm kumlar böyle olur en az 10 defa yıkamanız lazım [:D][;)][/QUOTE]
çok güzel söylüyon da 20 kg kum incecik kum taneleri çok zor hani eğer almak istiyen arkadaşlar varsa sakın .0.3 mm filan almayın gidin 1 mm alın daha iyi bulanık olmaz
çok güzel söylüyon da 20 kg kum incecik kum taneleri çok zor hani eğer almak istiyen arkadaşlar varsa sakın .0.3 mm filan almayın gidin 1 mm alın daha iyi bulanık olmaz
Gönderim Zamanı: 06 Eylül 2016 21:45
[QUOTE=Alidndr]Daha açıklayıcı yazarmısınız anlamadım çünkü[/QUOTE]
Şimdi Kum ince olduğundan dolayı sen ne kadar yıkarsan yıka o bulanıklık gitmez hani denize gittiysen belki sana şöyle örnek vereyim kıyı da suya girdiğinde ayağını bastığınızda anda Kum su ile karışır bulanıklaşır bunun 200 300 litre tankta su değişimini düşünün 1 hafta Kum dibe inmesini bekledim ben ama benim hatam kumu çok ince almam 2 3 mm silis Kum kullanan arkadaşlarım var gayet de hoş duruyor akvaryum ortamına
Şimdi Kum ince olduğundan dolayı sen ne kadar yıkarsan yıka o bulanıklık gitmez hani denize gittiysen belki sana şöyle örnek vereyim kıyı da suya girdiğinde ayağını bastığınızda anda Kum su ile karışır bulanıklaşır bunun 200 300 litre tankta su değişimini düşünün 1 hafta Kum dibe inmesini bekledim ben ama benim hatam kumu çok ince almam 2 3 mm silis Kum kullanan arkadaşlarım var gayet de hoş duruyor akvaryum ortamına
Beğenenler: [T]187000,Alidndr[/T]