Güllerimdeki kahverengi oluşum ne yaptıysam kurtulamadım
Gönderim Zamanı: 28 Nisan 2013 11:44
İyi günler uzun zamandır artan bir şekilde aşağıdaki fotoğraflarda görülen kahverengi oluşumlar var excel kullandım aydınlatma süresini 8 saate düşürdüm cüce vatoz attım yinede kurtulamadım ve tane tane yaprakları öldürüyo bu oluşum nedir ne yapabilirim?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2013 10:33
Bunlar diatom. Aslında cüce vatoz iyi bir çözümdür. "Kahverengi diatom" diye aratırsanız gerek internette gerekse bu forumda pek çok makale mevcuttur.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2013 21:26
Bu alg bitkileri tamamen öldürebilir, çıkartıp temizleyip tekrar koyun, zaman kazandırır. Su değerlerinize baktınız mı?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Mayıs 2013 22:35
Su değerlerine bakma gibi bir imkanım yok ama cüce vatozu denedim bir faydasını görmedim hala duruyor cüce vatozlar tankım da o zaman ilk fırsatta çıkarıp elimle temizleyip tekrar koymam gerekiyor denildiği gibi dengenin de oturması gerekiyor bir daha yaşamamak için teşekkürler bunların hepsi tecrübe zamanla öğrencem.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 03 Mayıs 2013 14:17
Bu yosun türünün adı diatomdur. Aslında yosun da değildir. Silikatı bir kabuk gibi kullanan fotosentetik canlı türüdür. Ayrıntı için eski bir mesajımdan alıntı yapayım.
[QUOTE=Acil Stop] Resimden diatom gibi gözüküyor. Aslında tam olarak bir yosun da değildir. Fotosentetik bir canlı türüdür. Genelde yeni kurulan tanklarda ortaya çıkar elinizle hafifçe dokunduğunuzda toz gibi suya dağılır. Suya dağılan binlerce diatom sporu da çok daha fazla alana yayılarak akvaryumu tamamen çamura batmış gibi gösterir. Diatomun gelişmesi için silikata ihtiyacı vardır bu da sizin kullandığınız kayalardan salınabilir veya çeşme suyundan tankınıza girer. Nitrat'ın değil de nitrit'in bu sorunu körüklediği düşünülmektedir.
Bu sorundan kurtulmak için yosunlara su içinde pek müdahale etmeyin. Bir kaç tane vatoz ya da balıklarınızın zarar vermeyeceğini düşünüyorsanız elma salyangozu alıp yosunları tamamen tüketmelerini bekleyin. Bu arada bir kaç gün ışıkları açmazsanız diatomun fotosentez yapmasını engellemiş olursunuz.[/QUOTE]
Bu yosun sorunu genelde yeni kurulan tanklarda görülür. Vatoz ve salyangoz sayısını artırıp bir süre beklerseniz sorun kendiliğinden geçecektir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir