GRANİT
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Midye kırıgı kum kullanmanız ve filtre içine mercan kırıgı koymanızın pH ı yükseltmekte yararı olur. Benimde bildigim kadarı ile granit çözünürlügü olmayan bir madde , pH üzerine notr dür diye düşünüyorum.
Midye kırıgı kum kullanmanız ve filtre içine mercan kırıgı koymanızın pH ı yükseltmekte yararı olur. Benimde bildigim kadarı ile granit çözünürlügü olmayan bir madde , pH üzerine notr dür diye düşünüyorum.
[/QUOTE]
+1
Granitin de bileşimi (aynı kuartz gibi) SiO2'dir.Suda salınım yapmaz.
Benim şu an filtremde ve akvaryumumun içinde midye kırıgı var idare ediyor diye düşünüyorum ama yine de hem dekor hem de ph olsun diye bir akvaryumcu önermişti hem de ph 9,1 civarı demişti granitte o da kullanıyordu gördüm, ve memnundu peki granit ph yükseltmiyo diyelim,o zaman koyarsam akvaryuma ph'ta etkisi olur mu..??
Umut bey, akvaryumcu olmak herşeyi bilimsel olarak bilmek demek deyildir. O yüzden size söylenen şeyleri araştırmanızı tavsiye ederim. Ben graniti diskus akvaryumumda farklı amaçlar için kullanıyorum ve size kesin olarak diyebilirimki, asla suya bir etkisi yok, emin olabilirsiniz.