Görüşlerinize ihtiyacım var.
Selam arkadaşlar, hepinize merhabalar ; hobide eski,sitede yeni sayılırım.Uzunca bir ara verdikten sonra tekrar başladığım hobide istemeden de olsa 2 Zebra, 2 Papağan (hiç istemeden), 2 Yunus ve 2 Sp'i üstteki akvaryumda besliyordum.Malum zebralardan hızla aldığım yavrular ise anneleri ile birlikte alt kata indiler.Manisa'nın sıcağını bilenler bilir, 34 dereceye yükselen akvaryum sıcaklığından Malawilerim öldü.Sıcaklık konusunda akvaryumların bulunduğu odayı değiştirerek 28 dereceye kadar indirebileceğimi düşünüyorum.Şimdi elimde kalan balıkları türlerinden dolayı bir akvaryuma toplayıp (yavrular yaklaşık 1,5-2 cm - ne zaman babaları ve papağanlarla birarada olabilirler? ) üstteki akvaryumda farklı birşeyler yapmak istiyorum.Görüşlerinizi, önerilerinizi bekliyorum. Saygılar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Akvaryumunuz 200litre.
Papağan balıklarını akvaryumcuya geri verin bence.
Akvaryumunuz çok güzel bitkili cüce amerikan tankı olabilir.
Tür olarakta:
Apistogramma agassizi (Agassizi)
Apistogramma baenschi (inka)
gibi bu linkte bulabileceğiniz Güney Amerika Cüce Cichlidlerden seçim yapabilirsiniz.
Ayrıca bu linkte ve bu linkteki detaylı fotoğraflarına bakarak seçim yapabilirsiniz.
Saygılarımla.
Sabri bey,
Bitkili akvaryumu deniz akvaryumuna benzetirim. Bitkilide de herşey canlıdır ve odak noktanız sadece balıklar değil, tankın herşeyi ile kendisidir. Bu açıdan daha eğlenceli olduğunu düşünüyorum. Akvaryumun ilk kurulum aşamasında dekoru şusu busu derken oldukça fazla vakit gidiyor evet. Ama oturmuş bir akvaryuma çok fazla vakit harcamanız gerekmiyor. Bitkili de ise budama vs derken elbette biraz daha fazla zaman ayırıyorsunuz.
Herşey rutine binince zaman konusunda sıkıntı yaşamazsınız eminim.
Cüce Amerikanları biliyorsunuz zaten. Sahip oldukları renkler bile bakmak için çekiyor insanı kendine. Açıkcası 100 litrelik bitkili nano ve cüce amerikan ikilisine önümüzdeki ay başlayacağım.
Saygılarımla.
Ümit Bey,yazdıklarınız kararsızlığımı değiştirmedi desem yalan olur.Bitkili bir tank ve cüce amerikanlar hoş olur gibi, umarım herşey istediğim gibi olur.
Ümit Bey,yazdıklarınız kararsızlığımı değiştirmedi desem yalan olur.Bitkili bir tank ve cüce amerikanlar hoş olur gibi, umarım herşey istediğim gibi olur.
[/QUOTE]Umarım Sabri bey.
Forumumuzda bunla ilgili çok güzel örnekler var.
Ayrıca maliyeti çok düşürecek filtre sistemleri, mayalı CO2 sistemleri vs.
Bence bunlarıda değerlendirmelisiniz.
Saygılarımla.
Filtre sistemi derken, üstteki akvaryumda 750 litrelik bir dış filtre ve 60 cm lik bir hava taşı çalışır durumda. Bitkilide bunlara CO2 dışında herhangi bir ek yapmam gerekir mi?
Filtre sistemi derken, üstteki akvaryumda 750 litrelik bir dış filtre ve 60 cm lik bir hava taşı çalışır durumda. Bitkilide bunlara CO2 dışında herhangi bir ek yapmam gerekir mi?
[/QUOTE]200 litre için 750 litre debili filtre çok gibi. Eğer imkanınız varsa bu debiyi düşürmelisiniz. Azami 400 litre.
Bitkilide hava taşıda gerekmiyor. Gerekli oksijeni bitkiler sağlıyor zaten. Gübreleme için herhangi bir makine yok. El ile yapıyorsunuz. Zaten Co2 varken fazladan gübrelemeye ihtiyaç olacağını sanmıyorum. Başka ek birşey yok. Tabi üstatlar ne der bilemem.
Saygılarımla.