Frontoza mı? Tropheus mu?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
selam bende oyumu tropheuslara veririm.Çok hareketli balıklardır.Frontoza biraz asil kalacaktır yanında.Akvaryumunuz büyük olduğu için çok çabuk büyürler.Benim akvaryumum 1 metrelik olduğu için trop bakmak istemiyorum.Hayvanlara yazık küçük bi akvaryumda.Ama ilerde kendi evime geçince tropheusları besliyecem.
2türüde beslemiş ve sizin gibi kararsız kalmış bi kişi olarak trop derim.Gerekli bakımları yapıldıkları zaman sağlık sorunu kalmaz.Frontozaya dayanıklı balık desekte akvaryumunuzun gerekli bakımlarınızı yapmadığınız taktirde balıklarınızı kaybedebilirsiniz.
şimdiden başarılar.
Bende tropheus yanlısıyım..
Benimde tropheus besliyen biri olarak tabiki oyum tropheussa.Bunu boşu boşuna demiyorum.Hareketliler hemde çok bu doğru ama bence çok daha önemli olan tropheusun çeşitlerininde her zevke hitab edenin bulunması.Tabiki frontosalarında alt türleri var.Ancak birkaç farklılık dışında birbirlerine benzerler.Ama tropheuslar öle değil.Bende duboisi var bana göre tanganyika gölünün palyaçoları yapmadıkları şey yok.Küçükken saiyah üstüne beyaz noktaları,büyüyüncede sarı güzel bir çizgisi olur.Bemba da oldukça hareketli daha asil duruşu olan turuncu çizgiye sahip bir alt türüdür.Bunlara benzer farklı alt türlerin özelliklerini sıralayabiliriz.Siz yinede iyi araştırın öyle seçin derim.