Fraglama yöntmide son nokda kısa bir süre sonra
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Volkan Bey in davranışını forumda yapan varmı? Fraglama işlemi yapsa bile bunları bizimle paylaşan varmı? Üşenmeden her karesini görüntüleyen varmı?
Bir de mushroomlarımları sakin yere koyup, tutunmalarını beklemek yerine polip fraglar gibi yapıştırma gibi bir yol olabilir mi? Deneyen var mı?
Evet dediğiniz gibi tabandan ayırırken öylebilir canlının alt tarafta bir püf noktası var oraya dokunduğunuz zaman kendini bırakır. Keserkende kesimle noktalarına dikkat edilmeli aksi takdirde ölürler. Ben mushroomu 2 4 6 parçaya bölerek denedim 2 bölünmede kendini tamamlama süresi daha kısa bölünme sayısı artıkca haliyle kendini tamamlama süreside artıyor kayganlaşmaya gelince kestikden sonra karbonla fitrenen suda biraz bekletin cımbızlada kolaylıkla tutabilirsiniz:) Sıvı yapıştırıcıyıda denedim pekbir faydasını göremedim en iyi bir kaba mercan kırıkları koyun ve mushroomları içine yerleşitirin onlar zamanla mercan kırıklarına yapışır epoksi veya sıvı mercan yapıştırıcısı ile yapıştırmanız daha rahat ve basit olur.
Tatlı su akvaryumlarında kullanılan yavrulukların dibine kalın mercan kırığı dökebilir, bu fragları içerisine koyabilirsiniz. Fraglar mercan kırıklarına tutunduklarında, mercan kırıklarını kayaya yapıştırabilirsiniz. Böylece fraglama sonrasında canlıya yapıştırıcı sürerek zarar vermemiş olursunuz.
Kendi tankından yüksek fiyata canlı satan kim varsa tankları nedendir bilinmez tek tek bozuluyor.
Ticaret gözü ile bakılınca hobi değer kaybediyor.