Fotoğraf Makinesi Seçimi
Emrah bey,ben yurt dışından getirteceğim,arkadaşım kendine Canon 500D almış 18-55 ve 70-300 lenslerle beraber fiyatı 1200TL,40D hiç araştırmadım onun fiyatını bilmiyorum,onunda fiyatını ve ekipmanını ögrenip kıyaslamayı yapalım.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
[C]4,1,10135[/C] [B]3329,2[/B] [B]2829,3[/B]
İl: Ankara
Emrah bey,ben yurt dışından getirteceğim,arkadaşım kendine Canon 500D almış 18-55 ve 70-300 lenslerle beraber fiyatı 1200TL,40D hiç araştırmadım onun fiyatını bilmiyorum,onunda fiyatını ve ekipmanını ögrenip kıyaslamayı yapalım.
[/QUOTE][QUOTE=Really]Canon'un 1D ve 5D serileri hariç tüm DSLR serileri APS-C sensöre sahiptir. Bu da 22.5mm x 15mm ye denk düşer. Sensörün büyük olması her zaman daha iyi sonuç verir. Örneğin ne kadar çok daha yeni gövdeler olsa da 7D ile 50D yerine 5D tercih edilir. [/QUOTE]
Merhaba arkadaşlar bence canon sx200 www.bizmersindeyiz.com adersinden 600 tl ye aldım..Arkadaş ürünlerini amerikadan getirtiyormuş..1 yılda garantisi varmış ama yurt dışında geçerli.maden japon siyah renk gerçekten süper bir cihaz..gerçek bir kullanıcı olarak herkeze tavsiyemdir..(yanlız makine biraz büyük resimlerine bakıp küçüklüğüne aldanmayın ona göre çanta bulmakta zorlanabilirsiniz)
Maddi durumunuz orta halli ise
sony
samsung
casio
kodak
Muammer bey bence bu seriye pentaxlar da eklenmeli.
Fiyat performans açısından k10 ile önemli bir çıkış yakaladı bence pentax.
Ben sp570 modelini kullanıyorum olympusun.O fiyata alınabilecek daha iyi bir makine yok,çok çok memnunum şahsen.
Anca 590 modelinde benim gördüğüm kadarıyla ; zoom kapasitesi daha yüsek olsada bence netleme sorunları var,görüntü sabitleme de 570 modelindeki kadar iyi değil nedense.Ayrıca gövde kalitesi berbat, elinize aldığınızda mat siyah gövdesi , çin malı bir oyuncak hissi veriyor,kırılacak gibi.
Nasıl olduda 570 gibi kaliteli bir gövdeden sonra bunu çıkardılar açıkcası şaşırdım,çok tutulunca sanırım ne yapsak gider diye düşündüler.Peşi sıra sp600 sp800 modelleri çıktı zaten.
Size 2 sene önceki modeli satmaya çalışan o çok profesyonel satış elemanına bir sorun bakalım sp800 modeli ne zaman mağazalarında olacakmış :)
Son sözüm kesinlikle tavsiye etmiyorum 590 modelini, ama sp800 bulabilirseniz inceleyin.
Ben sp570 modelini kullanıyorum olympusun.O fiyata alınabilecek daha iyi bir makine yok,çok çok memnunum şahsen.
Anca 590 modelinde benim gördüğüm kadarıyla ; zoom kapasitesi daha yüsek olsada bence netleme sorunları var,görüntü sabitleme de 570 modelindeki kadar iyi değil nedense.Ayrıca gövde kalitesi berbat, elinize aldığınızda mat siyah gövdesi , çin malı bir oyuncak hissi veriyor,kırılacak gibi.
Nasıl olduda 570 gibi kaliteli bir gövdeden sonra bunu çıkardılar açıkcası şaşırdım,çok tutulunca sanırım ne yapsak gider diye düşündüler.Peşi sıra sp600 sp800 modelleri çıktı zaten.
Size 2 sene önceki modeli satmaya çalışan o çok profesyonel satış elemanına bir sorun bakalım sp800 modeli ne zaman mağazalarında olacakmış :)
Son sözüm kesinlikle tavsiye etmiyorum 590 modelini, ama sp800 bulabilirseniz inceleyin.
[/QUOTE] Yılmaz Hocam çok teşekkür ederim.Aslında benim aklımda Nikon veya Canon marka DSLR makinalar almak yönünde.Satış elamanı ısrarla onu almamı tavsiye edince birdenbire kafam karıştı.Ben yinede canon ve nikonlara bakıyım.