Fotoğraf Makinesi Seçimi
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Canon EOS 450 D
tesekkürler,
Ayşe hn öncelikle tebrik ederim,güzel bir makinaya sahipsiniz.Ama şu var ne çekeceksiniz,genelde profesyonel makinaya ilk başlayanlar bu işe auto veya p modunda çekim yaparak başlıyorlar.Temel fotoğraf bilginiz varmı,yoksa eğer ona göre ben size tarif yazacağım.
saygılar..
Saygılar..
Canon EOS 450D kullanıyorum ve çok memnun olduğumu söyleyebilirim.Lens yetersiz geliyor bir zaman sonra fakat yinede idare edilebilir.Kısmet olursa Canon 100mm f 2.8 macro lens alacağım.O zaman lens sorunuda ortadan kalkmış olacak inşallah.Bu arada önceki makinemde Canon'du.Eğer şimdiki makinemi değiştirecek olursam kesinlikle yine Canon seçerim.40D yada 50D olur tercihim.
Biraz dağınık anlatmış olabilirim ancak özetle demek istediğim; profesyonel makina almak isteyenlere nacizane tavsiyem, spot ürün piyasasını takip etmek ve spot almaktan korkmamak gerekir.
Saygılar.
Evet alternatifler arasında en mükemmeli kesinlikle 50D. Kardeşim de bir yıldır bu makineyi kullanıyor ve inanılmaz memnun. Ben yurtdışında olduğum için fazla kullanamadım, sadece geçen yaz üç gün deneme fırsatı buldum, ama gerçekten çok kaliteli olduğu tartışılmaz.
40D kullanmışlığı yoktu, fakat duyduğu yorumlar onun da çok kaliteli olduğu şeklindeydi. MP düşüklüğü ve Liveview kalitesizliği en büyük eksileri gibi görünüyor. Onun dışında yorumlar genelde çok etkili olduğu yönünde olunca, bende fiyat avantajı nedeniyle değerlendirmeye almıştım. Onun da magnezyum kasa olduğunu duymuştum fakat elbette siz daha iyi bilirsiniz.
500D konusunda da tamamen hemfikirim sizinle, zaten video özelliğini kullanacağımı sanmıyorum. İlk mesajımdan sonra biraz daha araştırma yaparak onu seçeneklerimdem elemiştim.
Sonuç olarak tavsiye ettiğiniz gibi 50D'ye odaklanıyorum.
Lens konusunda biraz daha sorularım olacak size, fakat konu dağılmasın diye ona diğer başlıkta devam etmeyi uygun görüyorum.
Çok teşekkürler yardımlarınız için.