Forumda ki resimler de montaj şüphesi
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Bitkilerin yaprak ve dallarındaki kızarma ışıklandırma ile alakalı bir durum bende bu olayı şu şekilde farkettim rotalalarım yeşilken akvaryuma 2 flo daha ekledim kızarmaya başladılar. Eğer sizde böyle olsun istiyosanız var olan ışıklandırmanızı elden geçirmenizde fayda var.
Aslında çözümler bulunabilir. Bir örnek vermek gerekirse, Ali beyin eklemiş olduğu fotoğrafın renkleriyle photoshop ta biraz oynama yaptım.
Orjinal:
Photoshoplı Hali:
Peki photoshopla düzenlendiğini nasıl anlarız?
Şüphe duyduğunuz fotoğrafı bilgisayarınıza kaydedin. Sonra fotoğrafa sağ tıklayıp birlikte aç diyin. Fotoğrafı herhangi bir text editöründe (wordpad, notepad) açın. Çıkan yazılarda photoshop yazısını görebilirsiniz.
Bir örnek:
Orjinal bir fotoğrafın wordpad ile açılması sonucu çıkan yazı:
Photoshop ile düzenlenmiş bir fotoğrafın wordpad ile açılması sonucu çıkan yazı:
Burada benim her zaman tavsiye ettiğim bir nokta önem kazanıyor. Gözünüzle görmeden alışveriş yapmayın. En garanti yol budur.
Peki photoshopla düzenlendiğini nasıl anlarız?
Şüphe duyduğunuz fotoğrafı bilgisayarınıza kaydedin. Sonra fotoğrafa sağ tıklayıp birlikte aç diyin. Fotoğrafı herhangi bir text editöründe (wordpad, notepad) açın. Çıkan yazılarda photoshop yazısını görebilirsiniz.
Bir örnek:
Orjinal bir fotoğrafın wordpad ile açılması sonucu çıkan yazı:
Photoshop ile düzenlenmiş bir fotoğrafın wordpad ile açılması sonucu çıkan yazı:
[/QUOTE]
Bu şekilde fotoşopda düzenlendiğini dörebilirsiniz,ancak daha kolay bir yolu var; resmi açıp sağ tıklayın sırasıyla özellikler>özet>gelişmiş butonlarını kullanırsanız Adobe photoshop yazısını görebilirsiniz.
Ancak bu ,fotoğraf üzerinde nasıl bir düzenleme yapıldığını göstermez.Belki sadece kırpma işlemi uygulandı.Belki gama düzeltmesi yapıldı.Günümüzde birçok kişi fotoğrafı küçültmek için bile bu programı kullanıyor.
Ayrıca başka bir programla düzenleme yapıldıysa bunu yukarda bahsettiğim yöntemle anlayamazsınız.Beldiğim kadarıyla bazı programlarla bu tür renk düzeltmelerini saptayabilen bazı yazılımlar mevcut.