fire scallop ?
bugun akvaryuma bir decorative spider crab, birde fire scallop aldim. crab te bir sorun yasamadim. ancak scallop ilk koydugum yeri begenmedi ve sirekli acilip kapanarak yer degistirdi. tabi her acilip kapanmasinda yerdeki kumlari kaldirarak suyu bulandirdi. halada kendine bi yer bulabilmis degil. ancak esas problem tanki orumcek agina benzeyen seyler sardi. bunlar daha cok scallop un gectigi bolgelerde. suya elimi sokup elledim direk dagiliyo bu ag gibi madde, hissedemiyorsun bile ona dokundugunu. ayrica bugun kent marine nano reef part a, part b de kullanmaya basladim. sizce bu orumcek aglarinn sebebi nedir? ve zararlimidir? resim eklemeye calistim ama bir turlu beceremedim. bu link te scallop u gorebilirsiniz en http://www.thepetstop.com/adminpics/22601f.jpg azindan.
acil yardimlarinizi bekliyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
bahadir bey. verdiginiz linke baktim. ancak bendeki kadar fazla miktarda ag atacak vermedist yok tankimda. hatta oyle bi canli daha hic gormedim tankta. bugun dikkatlice birdaha bakicam. peki bu aglar zararlimidir, xenialarin ve star polyp lerin ustunu sardilar.
davut bey uzun sureden kastiniz ne kadar acaba? bir arkadasima almistik daha once ve 6 aydir hic bir sorun yasamadi. ayrica sabah baktim kendine sote bi yer bulmus kimildamiyo artik. butun gece hareket edip camlara carpip beni uykusuz biraktiktan sonra tabi.
off dun ne aldiysam sirf zarari oldu. kafayi yicem. crab te sorun yasamadim dedim ya demez olaydim. aksam ortaligi birbirine katmis. alirken kamufle olmak icin uzerinden gectigi seyleri alir kendisine yapistirir demislerdi. coral lara da bi zarar vermez dediler. sabah bi kalktim star polyp in bi kismi yok. san ki cim bicme makinasi gecmis uzerinden. ondan sonra dedim kesin crabin isidir bu. bakiorum bakiorum yok ortalikta. sonra farkettimki benim kayamin sekli boyle degildi. bu derece iyi kamufle olmasi o sinirli halimde bile beni guldurdu. bi kac gun daha tutucam akvaryumda. kamuflaj degistirme gibi b iolayi yoksa beslemeye devam edicem. he yok ben her gece kamuflaj degistiririm onu bunu bicer ustume alirim derse gerisin geri akvaryumcuya. bi sorum daha olucak size. bu canavar tek bir ufak parca olan mushroom umuda ortadan ikiye bicmis. mushroom kendini yenilermi, yoksa akvaryumdan cikarmammi gerekir?