Filtre motor balık çeşidi

onur60Çevrim Dışı

İl: Tokat
onur60Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Ekim 2013 04:07
  • Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım.
  • arkadaşın birinden sağolsun 30*30*50 büyüklüğünde 9 adet 4 ile 10 cm büyüklüğünde sarı prenses balık ve 1 tanede yine 4-5 cm büyüklüğünde  vatoz var.
  • Sarı prensesle çiklet aynı balıklar mıdır ? resimlerine bakıyorum aynı gibi.
  • Çok aşırı ses yapan iç motor var kabarcık yapıyor içini söktüm temizledim sünger olan motor var . (arkadaşa sordum değiştirmeme gerektiğini arıza yaptığını o yüzden ses yaptığını söyledi. nasıl bir motor filtre almalıyım. forumlara baktım ama kafam karıştı  tek çıkışlı çift çıkışlı olanlar var yazdığım ebatlara göre ne marka nasıl iç filtresi dış filtre almalıyım.sesten herkes şikayetçi evde bugün forumdan okudum çok ses yapanlar gece kapatıyormuş ben alana kadar zararı olur mu ?
  •  Ayrıca eve geleli 10 gün oldu bu balıkların özelliği midir nedir bizden çok korkuyor ve devamlı bir yerlere saklanıyorlar bizi sevmediler mi yoksa.
  • Son olarak bu balıkların yanına başka çeşit alsak uygun olur mu ?  ayrıntılı oldu yardım ederseniz sevinirim.

onur602013-10-13 04:07:44

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

volkansahinÇevrim Dışı

İl: Kocaeli
volkansahinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Ekim 2013 05:34
Hobiye hoşgeldin,
Öncelikle forumu bol bol gezmelisin. 
Sarı prenses malawi gölü cichled (çiklet)lerindendir.
Ayrıntılı bilgi burada:

Filtre olarak; akvaryumun 50 litre civarı. Buna uygun iç filtre alman yeterli. Tek-çift çıkışlı dediğin sanırım hava motoru, birinci önceliğin iç filtre almak. Bunun için en fazla saate 150-200 lt devirli olan model yeterli olur. Piyasada çok farklı modeller var.

Balıkların korkması ile ilgili olarak akvaryumun konumu, iç dekorasyonu, kum, ışık bir sürü etken olabilir. Resim yükleyebilirsen daha net birşeyler söylenebilir...

Balık sayın akvaryuma göre biraz fazla, başka balık eklemeyi düşünmezsen daha iyi olur. Balıklar kalabalık nüfusta da strese girebilirler...

onur60Çevrim Dışı

İl: Tokat
onur60Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2013 14:44
Çok teşekkür ederim iç filtre var ama ses yapıyordu onu da sağ olsun bir akvaryumcu o hüptürük yapan yere musluk yada bir şey tıkayarak rahatsız edici ses azaldı. Çok teşekkür ederim.

Onur Nergiz2013-10-14 16:33:01

volkansahinÇevrim Dışı

İl: Kocaeli
volkansahinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2013 18:18
[QUOTE=onur60]Çok teşekkür ederim iç filtre var ama ses yapıyordu onu da sağ olsun bir akvaryumcu o hüptürük yapan yere musluk yada bir şey tıkayarak rahatsız edici ses azaldı. Çok teşekkür ederim.

[/QUOTE]

Ne demek, sağlıklı balıklar