Evden kovulmak üzereyim
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2013 21:10
Arkadaslar bu gun 21.07 itibarıyle kurulumumuz baslamıstır vatana mıllete hayrola evdekı lamba patladı kendımı t5 armatürümle aydınlatıyorum hepınızın yorumunu beklıyorum an ve an paylasıcam dıger arkadaslarada faydalı oluruz ınsallah
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2013 21:12
Selamlar, öncelikle hayırlı olsun. Bu damacanalar ne için? Akvaryumu damacana su ile doldurmayacaksınız değil mi? :)
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2013 21:14
Evet akvaryum ıcın dostum su an dolduruyorum ve belım agrıdı mola :d
Mola bıttı inşaata devam
Saat 00:20 dolmişi bitti akvaryum tuzlandı ısıtıcıyı takdım ve su an dönüyor sabah bakterı kulturunu kullanıcam ve aksam uzerı kayaları yerlestırıcem yerkese yahırlı geceler yanlıs yaptıgım bı yer varsa aradaslar uyarsın ok
Mola bıttı inşaata devam
Saat 00:20 dolmişi bitti akvaryum tuzlandı ısıtıcıyı takdım ve su an dönüyor sabah bakterı kulturunu kullanıcam ve aksam uzerı kayaları yerlestırıcem yerkese yahırlı geceler yanlıs yaptıgım bı yer varsa aradaslar uyarsın ok
Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2013 00:24
Sadece bir hortum alıp musluktan doldursan da olurdu :}
Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2013 00:25
Musluk suyundan olmaz yosun cok yapıyor sıyana olusumuda daha fatla oluyor
musluk suyu kullanmam ıcın ozmoz cıhazı lazım o da pahalı
musluk suyu kullanmam ıcın ozmoz cıhazı lazım o da pahalı
Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2013 00:28
Yosun yapması su ortamının olduğunu size kanıtlardı. Hem aşırı ışıklandırma olmadan kolay kolayda yosunlanma olacağını pek sanmıyordum. Ama siz bilirsiniz böle daha masraflı olmuş gibi.
Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2013 00:47
Akvaryumunuzu çok beğendim ölçüleri ve genel akvaryum görüntüsünü yazarsanız sevinirim :)
Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2013 01:22
[QUOTE=erdemboss]60tl su masrafı ama yorgunlık paha bıcılemez
Isık ortamımda 6 ad 39w t5
[/QUOTE] kralbosna 2013-02-24 01:27:49
Isık ortamımda 6 ad 39w t5
[/QUOTE]
Erdem bey şu an şaşkınlıkla resimlere bakıyorum ,inanamıyorum.Akvaryumu bilgiğimiz damacana suyla doldurdunuz.Yazık günah bu kadar masrafa ne gerek var.Sanırım baba fabrikatör :) Bu kadar masrafa ve emeğe hiç gerek yoktu.Her ne tür beslerseniz besleyin şebeke suyuyla doldurup kültür ekleyip 3-5 gün filitrasyonları ve ekipmanları takılı halde akvaryumu hazırlasaydınız ve canlıları alıştırarak ekleseydiniz bu kadar masrafa gerek yoktu.Damaca suyunu ben bu zamana kadar sadece eş dıscuslarda kullandım o da bir damacanaydı yumurtaların çıkması için gerekli ph lazım diye.Bu kadar korkmanıza gerek yok 3-5 gün bekleseydiniz akvaryumun suyu oturacaktı.Bunca zamandır forumda üyesiniz bu uygulamayı nerden gördüğünüz merak ettim.Forumdan yeteri kadar yararlanmanız dileğiyle.
NOT:Yaptığım yorumda her hangi bir kasıt yoktur.Yanlış anlaşılmak istemem tamamen sizin iyiliğiniz için sölenmiş sözler para sizin paranız buna kimse bişey diyemez.Ben sadece israfa neden olmayalım diye dedim.Aksi taktirde haftalık dip çekimi ve su eklenmesinide her defasında damacanayla yaparsanız hobi eziyet olur .
Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2013 01:30
Bende 2 yedek damacana var dolduruyor kenarda bekletiyorum su değişimlerinde beklemiş su iyi oluyor gerek yok böyle hazır sulara masraflara ama genede zevk sizin akvaryumunuz çok güzel görünüyor bitirince de resimlerini bekliyoruz... Yalnız başlık ne alaka anlamadım:)
Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2013 09:28
Koptum :D bizim inş de bile o kdr su getirmiom biz dalgıç pompayla çekiyoz sen kafa mootoruyla ne iş baari yarısını damacanayla doldur yazık günah ben 80 liralık akvaryum için 2 aydır para biriktiriyom oldumu hiç ve bu gidişle bizim evde olsaydın 50kere kovulmuştun seni bakan iyi dayanmış abi hemde çoook iyi dayanmış
Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2013 10:12
Hocam bursada yaşıyorsun uludağdan mis gibi su geliyor. Artezyen dolu her sokak köşe başı.. Ne diye damacana ile dolduruyorsun tankını :))
( Bursalıyım )
Güle güle kullan hayırlı olsun :)
( Bursalıyım )
Güle güle kullan hayırlı olsun :)
Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2013 13:57
Arkadaşlar musluk suyu deniz akvaryumunda malesef uzun vadede sıkıntı çıkartıyor. Damacana evet pahalı bir seçim fakat tank için gerekli saflıkda suyu hazırlamak için Ro cihazı ile Tds değeri 0 a yakın su koymak gerekiyor.Musluk suyu kullanan arkadaşların bu konuyu araştırmalarını öneririm. Şebeke suyu ile Ro suyunu karşılaştırır iseniz aradaki farkı görebilirsiniz. Erdem bey 6 kademeli ve portatif, akvaryumlar için üretilmiş Ro cihazları var. uzun vadede yapacağınız su değişimlerinide düşünürseniz kendini amorti edecektir,fiyatlarıda makul.
Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2013 16:34
Arkadaslar akvaryum denız akvaryumu olucak o yuzden damacana su kllanıyorum InFlames arkadasımın dedıgı gıbı uzun vadede cesme suyu sıkıntı yaratıyor 6o lıra dıger paraların yanında devede kulak kalıyo
ARKADASLAR SONHALIMIZ BUDUR BAKTERI KULTURUNU EKLEYIP BEKLEMEYE GECTIKHERKESEHAYIRLI HOBILER SAGLIKLI BALIKLAR BAZI ARKADASLAR YANLIS ANLADI SANIRIM AKVARYUM DENIZ AKVARYUMU OLACAK
ARKADASLAR SONHALIMIZ BUDUR BAKTERI KULTURUNU EKLEYIP BEKLEMEYE GECTIKHERKESEHAYIRLI HOBILER SAGLIKLI BALIKLAR BAZI ARKADASLAR YANLIS ANLADI SANIRIM AKVARYUM DENIZ AKVARYUMU OLACAK