Es tutma ve karakteristik özellikler
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Mustafa Bey belirgin hareketler olduğu gibi hiç anlamadığınız biçimde birdenbire bir bakmışsınız iki discus birşeylerin üzerini temizlemeye başlıyorlar. Benim iki tane çiftim var suanda dün yavru aldım mesela ama yavru aldığım eş discuslarım çok belirti vermedi. Eş bile olduklarını yumurta bırakınca anladım. En umulmadık balıklar şaşırtabiliyorlar. 2 aydır eş olan discusum var mesela onlar kurlaştılar renk değiştirdiler titreyip kavga ettiler acaba dedim ikisi dişimi sonra erkeğin sırt yüzgeci sivrilmeye başladı. Anladımki oda erkek. Ancak forumda yazılanları kulak arkası etmemek gerekiyor çünkü discusları kalabalık beslerseniz erkek dişi doğru çiftler elde ediliyor ve çiftler birbiriyle iyi uyum sağlıyor.
Mustafa bey merhaba, güzel bir konu açmışsınız, teşekkür ederim, zaten böyle bir durumda tankta yolunda gitmeyen bir şeyler olduğunu anlıyorsunuz, özellikle de sizin söylediklerinize ilaveten, yumurtlama öncesi çift bizlere adeta bir bale gösterisi sunuyor, özellikle dişilerde yumurta dökmeye yakın turkuaz ve ve birilant gibi varyetelerde son 4 çizgi daha belirgin olmakla birlikte, dişi balıkta kafadan itibaren ara ara bir titreme geçirmesi gözden kaçmıyor.
Erkek balık bu dönemde, dişiye her yönden refakatçılik yapıyor olması, ayrıca her fırsatta dişiye yakın olup onu takip etmesi , erkek discusun da her eş tutma hareketinden sonra dişi balığı yumurtlama konisine çekmesi ve temizleme hareketi yapması , tankta bulunan diğer balıkların bu bölgeye yaklaştırmamaları , iyi ve uyumlu bir çift olacaklarının göstergesi oluyor.
discus baligi(latince ismi)
yasadigi yer:amozon ve kollari
su:6.5-7.0 ph
sicaklik:27-30c
tanim:disk seklini andirdigi icin bu adi almistir akvaryum dunyasinin aranilan ve pahali baliklarindandir yetistirmesi zor ve zahmetlidir.Akvaryumlarin kralidir.
Tamam kral da bu kral hakkinda halk cok az sey biliyor.Yakinda kendi gözlemlerimi paylasirim heralde.
saygilar