EŞ DİSCUSUM YUMURTLADI VE AKABINDE ERKEK YUMURTALARI YEDİ NAPCAM?
Merhaba arkadaslar,yenı bır dıscus cıftı edındım guzelce akvaryumlarını hazırladım ozmoz, sıcaklık gereklı sartlar neyse sagladım dıye dusunuyorum.Neyse aradan 5 gun gectıkı tanka koyduktan sonrası bugun aksam 3 ıle 6 arası yumurtlama ıslemı basladı devam ettı ve ne yazıkkı son buldu, soylekı dısı yumurtaları dızıyor pesıne erkek yumurtaları afiyetle yıyor.Dolleme egılımı olmadan tabı dısı kızıyor kovuyor ama erkegın umrunda degıl, bu olay ılk baslarda gerceklesıyor ve yumurtlama devam.Dsı bır kısım yaklasık 50 cm2 lık alana yumurtalarını dızdı epeyce yumurta vardı ve erkek guzelce yumurtaları elden gecırerek benım tahmınım dolledı derken hersey yolunda dıyerek devam ettık ve rahatsızlık vermemek ıcın ben bu olayı onlara gozukmeden ve kıpırdamadan ızledıım takı tamam artık bu ıs dedım ve sesızce gozukmeden surunerek :D cıktm dısarı ve odayı kılıtledım aradan 1 saat gectı dayanamadım bakmak ıcın yıne yavasca gıttım kı ne goreyım sankı hıc yumurtlamamıslarda oyle gezınıyorlar, bır tane bıle yoktu ız dahı yoktu arkadaslar.
Evet hıkayemız bundan ıbaret, bana sız degerlı abılerıme kardeslerıme soruyorum yanlıs olan ne ve bu yanlısı nasıl duzeltebılırım?
Kafes ıse kafes malzemesı ne olmalı paslanmaz salınım yapmaz vs ve bunu nerden temın edebılırm?
Şimdiden yorum yapan yapmayan butun akvarıst abılerım kardeslerıme saglıklı balıklar dılıyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
1-Erkek olup olmadıgına nasıl karar verebılırım (kurlasma yanı bırbırlerıne tıtremeler erkek dedıgımın dısıyı sureklı kupun yanına goturmesı gıbı hareketlerı ızledıgım kadarıyla anlatayım dedım)
2-erkek hazır degılse hazırdır dıyebılmem ıcın yumurtaların yenmemesımıdır hazır olması
3-erkek dollemesı gerceklesse yınede yenmezmı sızın de dedgınız gıbı agresıf olup olmadıgı kararı nasıl ortaya cıkar
4-erkek sureklı yeme egılımı gosterse dollememıs olsa bu durumda erkegı degıstırsem yenı erkek koysam cıft dıyebılırmıyız muhabbet kusu mısalı es olarak kabul gorurmu
SAYGILARIMLA...
Önder bey balıkların erkek dişi olup olmadığını ayırmadan beklemenin anlamı nedir? tabi bu yorumu balıları görmediğinizi kabul ederek yazıyorum
Arkadasım istersen balıkların fotografını ekle yorumlar daha rahat olsun
arkadaslar foto eklemeye calıstım ama pc den olmadı ımageshack den eklemeye calıstım umarım yararlı olabılmıstır sanırım fazla olamadım ama yınede eklemek ıstedım
http://img819.imageshack.us/g/230520111049.jpg/ adresı ekledım ama bende resım gozukmedı adresını yazayım dedım hıc olmasa
İzlemlerim sonucu erkek dediğim yumurtayı yediği için 1 gün boyunca sinirli dişi tarafından küpün yanına yaklastırılmıyor ve korkuyor sonra bır ertesı gun artık cesaretmı buluyor dısı yumusuyormu bılmıyorum kupe gıdıyor ısrarla dısı bu cesaretı bulan erkegı adeta egıtıyor bu sekılde havalandıracaksın boyle basında bekleyeceksın yumurtaları der gıbı nobet tutturuyor erkek sıkıldıgında gıtmek ıstıyor fakat dısı sert bır sekılde erkegı uyarıyor kupun basında durması ıcın oda gerı donup bırazdaha duruyor takı sabrının son noktasına kadar sabrının bıttıgı an dısıye karsılık vererek ayrılıyor bır kac gun bu sekılde suruyor ve arkasından kurlasma baslıyor kup temızlemeler falan derken yumurtluyorlar ve dongu bu sekılde devam her yumurta yeyısınde erkegın dısı daha da sınırlenıyor gıbı gelıyor bıze SIMDIYE KADAR DISI ERKEK DIYE TABIR ETTGIIM BALIKLARIMIN BENIM DUSUNCEME GORE HAL VE HAREKETLERINI YAZMAYA CALISTIM BU HAREKETLERIN YORUMU BENIM GOZUMDE TABIKI O DA AYRI UMARIM COZERIZ HEP BERABER BU ISI SIMDIDEN COK TESEKKUR EDERIM YORUMLARINIZ VE PAYLASIMLARINIZ ICIN...
Ustadlar mujdelı bır haberım var saat 13:30 cıvarında dıscusum tekrar yumurtladı yalnız bu kez bır farklılık var yumurtaların bır kısmı koyu renkte bır kısmı seffaf renge sahıp nedenı nedır bır sorun varmıdır bırde erkek nobette dısı koseye cekılmıs beklemede suan erkek bu kez yumurtaları yemıyor bu saatten sonra dıkkat etmem gereken nedır ne degıldır yardımlarınızı beklıyorum saygılar...