En uygun ortam ?
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2013 23:18
Merhaba, balık beslemek konusunda oldukça acemiyim. Çoğu hayvanı beslememem rağmen hep balık beslemekten kaçtım. Yaklaşık 2 hafta öncesine kadar 2 tane japon balığı aldım, şuan fanusta besliyorum. Hayvanlara işkence ettiğimi biliyorum ve bir an önce en rahat edebilecekleri yere koymak istiyorum.
Dediğim gibi bu konuda hiç bir bilgim yok. Bana ideal akvaryum boyutunu, içine koyacağım aksesuarları, filtreleri vb. kısaca balıkların konforunu sağlayacak bütün şeyleri söylerseniz çok sevinirim.
NOT: Akvaryumda en fazla 4 balık besleyebilirim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2013 23:22
Başlangıç olarak 50 santim bir akvaryum yeterli olur. Yaklaşık 20 litre su alıyor. İçine de 4 tane japon at tamamdır. İçine iç filtre almanız yeterli olacaktır. Japon balığına ısıtıcı pek gerekmez, ısıtıcı almaya gerek yok. Zevke göre birde lamba alırsınız. Dekor size kalmış ama çok abartmayın derim. 3-4 tane oval kayalardan koyarsan bile güzel olur.
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2013 23:29
Akvaryuma hem hava verir, hem akvaryumun temizliğini yapar. Bitkiye gerek yok, bakımı çok zor zaten. Yapay bitkiler kullanabilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2013 07:15
Genelde Japonları sağlıklı bir şekilde yetiştirmek için balık başına 25 litre min. değerlerdir.Bu sebeple 50-60 litre tavsiye ederim hem başlangıç için çok daha ideal bir hacim.İç filtre bu büyüklükte bir akvaryum için yeterlidir.Daha büyük akvaryumlar içinde dış filtre vardır ancak sizin alacağınız akvaryum için iç filtreler ideal seçim olacaktır.Arama motorundan aratırsanız birçok dökumana ulaşabilirsiniz.Tabana 3-4 cm çok ince kum sermenizi tavsiye ederim.Bir adetde ısıtıcı şart.(10-15 lira civarı).Isı 24 derecede sabit olmalı.Bitki olarak anubias , eledoa gibi bitkileri düşünebilirsiniz.Bakımları çok kolay ve kolay bulunabilir bitkilerdir.