en uygun kum hangisi?
Gönderim Zamanı: 15 Eylül 2006 13:41
yeni aldığım akvaryuma frontozalarımı koyacağım. Frontozalar için en uygun kum hangisi olacaktır? Renk olarak hangi renk tercih etmeliyim. Ben beyaz quartz kum düşünüyorum. Sizce nasıl olur?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Eylül 2006 12:23
Bildiğim kadarıyla frontosalar sert su seviyorlar. midye kırığı kum bu yönden iyi olucaktır suyu sertleştirir. Görsellik yönünden de Black-Quartz diye akvaryumcularda gördüğm kum hem şık hemde balıklarınızı rahatlatıcı olucaktır sonuçta Frontosalar derinleri ve karanlığı severler
Gönderim Zamanı: 16 Eylül 2006 16:26
Frontozalara görsellik olarak en yakıştırdığım kum siyah lacivert karışımı kum.Tabi taşlarınızın ve arka fonunuzun renkleride önemli.
Gönderim Zamanı: 18 Eylül 2006 02:07
bende senin gibi beyaz kum düşünüyorum fakat açık renk olduğu için temizliği beni ürkütüyor açıkçası bende senin gibi ikilemdeyim kolay ve çabuk temizleme yöntemini bilsem hiç düşünmeden beyaz ilk tercihimdir
Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2006 17:05
Quartz kum derim ben. Kullanmaktayım ve memnunum. Saygılar.
http://www.akvaryum.com/forum/forum_posts.asp?TID=40708& PN=1
http://www.akvaryum.com/forum/forum_posts.asp?TID=29769& KW=kum+
Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2006 17:33
Üstat öncelikle suyunun ph değeri ölçtür ve ona göre hareket et derim. Belkide midye kırığına hiç gerek kalmayabilir. Midye kırıkları aynı zamanda dib pisliğinide çok tutmaktadır. Midye kırığı koyacaksanda kumu üstüne dökersen daha iyi olur. Gerek kalmaz ise sadece kum koy derim.Teşekkürler. echelon 2006-9-19 17:35:14
Gönderim Zamanı: 29 Eylül 2006 13:56
arkadaşlar ben ilk akvaryuma başladığımda beyaz kum koydum.Fakat balıklar çok rahatsız oldu.Yukarıdan vuran ışık beyazda yansıyor ve akvaryum doğallıktan çok uzaklaşıyor.Zannedersen balıklar hem üstten hem alttan gelen ışıkta rahatsız oluyor.Şu an siyah-kırmızı(bordoya yakın) kum kullanıyorum balıklarım daha rahat.Ve akvaryum mükemmel gözüküyor.Bitkiler de daha canlı gözüküyor.Şiddetle tavsiye ederim.