En sağlam tür hangisi
Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2006 21:43
Arkadaşlar ben ciklet beslemek istiyorum ancak bazı türler çok hassas ve uğraş istiyo, diskus vb gib... ben çok dayanıklı ve kolay hasta olmayan, su şartlarından hemen etkilenmeyen cikletler hangileri merak ediyorum. Mesela zebranın dayanıklı olduğunu biliyorum, malawi ve tanganikadaki dayanıklı türler hangileri acaba?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2006 21:46
Tanganyikada açıkçası çok dayanıklı bir türden ziyade bakımı kolay bir tür söyliyim..Eğer iyi bakarsanız şartları sağlarsanız çoğu balık sağlamdır..Ancak bakımı kolay olanlar tanganyikada brichardi..Üretimide kolaydır diğerlerine göre..Sarı prenses bunlar başlangıç için ideal.Zebrada öyle..
Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2006 22:02
Malawi olarak sarı ve snow prenses,ahli,ıce man;
Tanganyika olarak eğer malawilere oranla biraz daha özen gösterirseniz tropheuslar, bunun yanında bricardi de olabilir.
Amerikan olarak ise en başta astronotu tavsiye ederim; su şartlarını iyi tolere eder yem ayırdetmez.Zebra ve texasda dayanıklı türlerdir.
Sağlıklı balıklar...
Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2006 12:41
Merhaba;
Malawi cichildlerin de en sağlam Elektıra,En hasas ise Yunuslar.Amerikan cichildlerin de cücelerin çoğu hasas,dikus ve melek.En sağlam amerikan cichidleri sert olan büyük boyutlara ulaşanlardır.
Saygılar,
Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2006 12:42
Bence malawi ve tangayika türü |