en iyi akvaryumumu kuruyorum
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2009 18:41
Bugüne kadar challenger,astronot,leopar vatoz,cüce vatoz,beta,tetra gibi balıkları besledim ancak hepsine çeşitli sebeplerden dolayı veda ettim.şimdi ise kendime yeni favori balıklarımı buldum frontosa ve calvus...
Tamamen boşaltıp yeniden yapılandırdığım tankıma 4 adet yavru frontosa ve 4 adet yavru calvus koyucam tamamen kayalık bir dekorun olucağı tankımda dikkat etmem gerekenler,bu balıklar hakkında bilmem gereken püf noktaları,bilgi ve önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim.
melih' 2009-01-20 18:52:13
teşekkürler...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2009 15:05
Akvaryumunuzun hacmi 160 lt civarı. Frontosalar için uygun olmadığını düşünüyorum. Çünkü bu balıklar 20-25cm ve daha büyük boyutlara ulaşabilen balıklardır.Yetişkin bir frontosa için 80 lt su hacmi önerilmektedir.
Saygılar,
Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2009 15:17
[QUOTE=Erdal Hoca]Akvaryumunuzun hacmi 160 lt civarı. Frontosalar için uygun olmadığını düşünüyorum. Çünkü bu balıklar 20-25cm ve daha büyük boyutlara ulaşabilen balıklardır.Yetişkin bir frontosa için 80 lt su hacmi önerilmektedir.
melih' 2009-01-21 15:18:09
Saygılar,
[/QUOTE]
Balıklar 3-4 cm uzunluğunda yavru olarak alınıcak.biraz büyümeye başlayıp boylandıklarında daha büyük bir akvaryuma geçicem.Bu yüzden ilk etapta akvaryum hacminin sorun olucağını sanmıyorum.
Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2009 15:37
Melih Bey, o zaman bir problem yok...Kolay gelsin.