Elma Salyangozlar. Ölüler mi? Şoktalar mı?
Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2013 14:24
Merhabalar,
can akay 2013-01-08 14:35:46
Omurgasızlarla ilgili pek tecrübem olmadığını itiraf ederek başlıyorum.
Dün internetten verdiğim sipariş üzerine bugün ilk dört elma salyangozuma kavuştum.
Malum, bugünlerde kar kıyamet olduğu için straforsuz, koli içerisinde iç içe üç poşete doldurulmuş halde gelen salyangozlarımın paketini endişeli şekilde açtım.
Suya koyduğumdan beri kesinlikle hareket etmiyorlar, antenlerini göremiyorum, kapalılar.
Ayrıca suya bıraktığımda içlerinden iki tanesinden büyükçe bir hava kabarcığı yüzeye doğru çıktı.
Bu arada kokmuyorlar.
Şoktalar mıdır? Ölmüşler midir? Bunu anlamanın yöntemi nedir?
Teşekkür ederim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2013 14:45
Bildiğim kadarıyla bu salyangozlar ölünce kapakları açılır,strese girmişler yada su değerlerine adapte olmaya çalışıyor olabilirler.
Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2013 15:00
Hiç müdahale etmeyin, çok zor bir yolculuk geçirdikleri için kendilerine gelemediler. Yakın zamanda kendi kendilerine dolaşmaya başlarlar. Yapacağınız her müdahale onların açılmasını engelleyecektir. Sabırla bekleyin.
Gönderim Zamanı: 09 Ocak 2013 00:15
Ben ilk aldığımda aynısı olmuştu 5 saat sonra ilk haraketi görmüştüm
Gönderim Zamanı: 09 Ocak 2013 00:19
2 günden fazla bu şekilde kalırlarsa,su üzerinde serbest olarak dururlarsa ve akvaryumda pis bir koku oluşmaya başladıysa dikkat edin ölmüş olabilirler.Ayrıca ölen elma salyangozlarını elinize alıp salladığınızda içinin çok rahat hareket ettiğini görebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2013 18:00
Cevap yazmak için gelmiştim sorun çözülmüş şükür. Eğer öyle bir durumla yaşayan arkadaş olursa alt kapak kısımlarını hafifce açmayı deneyin eğer açılmıyorsa yaşıyorlar demektir. Not: Sakın zorlamayın.