Elma Salyangoz Ölümü
Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2009 10:50
Elma salyangozu akvaryumcudan dün aldım.Boyutu küçük.Neden ölmüş olabilir?
Cevabınızı bekliyorum. Teşekkürler.
Akvaryum özellikleri
80*25*35 cm
4 d 2 e lepistes
4 neon
2 adet çöpçü
1 vatoz
ısı 25c-27c arası değişiyor.
Bitkiler
2 adet anobias barteri
java moss
2 adet cobomba
ışıkladırma
dalgıç floresan
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2009 10:53
Öldüğünü nereden anladınız salyangozlar ortama alışana kadar kapalı ve hareketsiz kalırlar bu süre bazen 3-4 günü bile bulabilir o yüzden hareketsiz kaldı diye öldüğünü sanabilirsiniz dikkatli gözlemlemeniz gerekmekte.
Saygılar...
Saygılar...
Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2009 10:58
Teşekkürler.Casper fakat akvaryuma koyduğumda geziniyordu.Sonra içine çekildi ve de açılmadı,hareketsiz kaldı.
Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2009 11:23
[QUOTE=constantine*]
[/QUOTE]
Kıpırdamazlarsa ayrı bir kaba alıp 2-3 gün gözlemleyin eğer ölmüşse mantarlaşmaya başlar ve kokar o zaman yapacak bişey yok demektir.
Teşekkürler.Casper fakat akvaryuma koyduğumda geziniyordu.Sonra içine çekildi ve de açılmadı,hareketsiz kaldı.
Kıpırdamazlarsa ayrı bir kaba alıp 2-3 gün gözlemleyin eğer ölmüşse mantarlaşmaya başlar ve kokar o zaman yapacak bişey yok demektir.
Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2009 12:49
Akşam eve gidince kontrol edeceğim.Teşekkürler
Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2009 13:02
Dikkat etmek lazım, benim salyangozumda hareket etmiyordu, öldü sandım neyseki kullanmadığım eski taş, kaya, ıvır zıvırın olduğu su tankına atmıştım emin olmadığım için, 3 gün sonra baktım geziyordu. Geri aldım akvaryuma.
10 gün sonra kesin ölüm gerçekleşti malesef
Gönderim Zamanı: 17 Ocak 2017 17:11
Daha hijyenik bir bilgi vereyim 5-6 gün kabuğunun içinde hiç haraket etmeden duruyorsa ölmüş demektir.Benimkini ölmüş diye bahçeye dökerken kabuğu ile eti ayrıldı birde eti siyahlamıştı 2 gün filan haraket etmezse akvaryumdan alın 3-4 gün gözlemleyin hiç haraket etmezse ölmüş demektir.[:)][EDIT]Atay24,2017-01-17 17:12:41[/EDIT]
Beğenenler: [T]186349,PurpleBetta[/T]
Gönderim Zamanı: 13 Mayıs 2018 23:23
Konuyu hortlatıyorum biraz ancak bunu merak edenler için salyangozu elinize alın , zarar vermeden birkaç tane fiske vurun. Kendini içine çekerse ölmemiştir. Eğer ki hareket etmiyorsa ölmüştür.