Elektrik Ve Su
Arkadaşlar arkadaşın internet olmadığı için benden rica etti elektrik ve su faturasına akvaryumun ne kadar yansıdığını sormamaı istedi yardım ederseniz sevinirim.
Arkadaşta 405 lt akvaryum 200 watt ısıtıcı ısıtıcıyı 29 derecede tutuyor oda sıcaklığı 25 derece filtresi takma filtre markası yok kendi yaptı. ama biraz güçlü filtre deniz akvaryumuna dönüşebilecek türden. birtane iç filtresi var atman At-005F
2 haftada bir 405 lt sinin %10 su değiştiriyor. Yani ayda toplam %20 su o da 81 lt yapıyor.
Sizce ne kadar etkiliyordur faturasını...
Birde ayda o kadar su değiştirmesi normal mi bunuda ben meraktan soruyorum
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Çok afaki olacak, çünki saydıklarınızın dışında odanın konfor sıcaklığına, mevsime ve aklıma şu an gelmeyen bir çok detaya göre mutlaka değişir, diğer taraftan yine çok afaki olacak ama yaklaşık aylık toplam 30 YTL'yi geçmeyeceğini düşünüyorum. Onbeşgünde bir su değişimi balıkların cinsine göre değişir, discussa bu oran çok düşüktür derim.
Saygılarımla.
BİROL DOĞAN
ANKARA
Bende son faturama dikkat ettim .Bugünlerde ısıtıcı çalışmıyor.Bir tane F4 ve 35 Watt lık bir iç filtrem var birde hava pompası çalışıyor.Bu arada 12 saat ışıklandırma yapıyorum.35 watt iki tane florosan çalışıyor.
Bunların aylık tüketimi 7 ytl
Bir örnek ;
7/24 çalışan 15 Watt gücündeki bir iç filtrenin aylık elektrik sarfiyatı =
15 x 24 x 30 / 1000 x 0,127800 = 1.380 YTL
12 ay x 1.380 = 16.56 YTL
Kullanım ömrü 2 sene desek = 33.12 YTL