Dwarf Puffers
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2009 20:56
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=6o1fw9jtRNc[/VID]
Nuada 2014-02-17 17:16:40
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2009 21:16
Açıkçası bende bilmiyorum. Muhtelif sitelerde gezinirken buldum. Salyangozlara karşı çözüm olarak kullanıldığından bahsediliyordu. Bir kaç forum sitesinde tatlı-tuzlu tartışması yapılmış, ancak net bir şey öğrenemedim.
Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2009 16:57
Cüce puffer adı gibi fazla büyük olmazlar. Batı Hindistan'ın Güneyinden geldiği düşünülmektedir.
Bilimsel adı: Carinotetraodon travancoricus
Kaynağı: güney-batı Hindistan
Boyut: ~ 3 cm
Tank kurulumu: Tatlı su
Su sıcaklığı: (25 - 33) ° C
PH: 6.5
GH: ~ 2 ° d
Besleme: Salyangozlar, canlı veya dondurulmuş kan kurdu.
Pek fazla yüzme eğiliminde değildirler, genelde gözleriyle etrafı süzerler. Balığın en büyük özelliği acemi akvaryumcular için ideal olması çünkü kuru besine çok çabuk alışabilirler. Genelde akvaryumcular bu balıkları salyangoz avı için alırlar.
Cüce puffer bazen agresif davranışlarda bulunup elinizi ıssırabilir. Küçük karides, elma salyangozu, betta balığı veya Corys ile bir arada tutulmamalıdır. Çünkü sık sık saldırı yapacaktır.
Bilimsel adı: Carinotetraodon travancoricus
Kaynağı: güney-batı Hindistan
Boyut: ~ 3 cm
Tank kurulumu: Tatlı su
Su sıcaklığı: (25 - 33) ° C
PH: 6.5
GH: ~ 2 ° d
Besleme: Salyangozlar, canlı veya dondurulmuş kan kurdu.
Pek fazla yüzme eğiliminde değildirler, genelde gözleriyle etrafı süzerler. Balığın en büyük özelliği acemi akvaryumcular için ideal olması çünkü kuru besine çok çabuk alışabilirler. Genelde akvaryumcular bu balıkları salyangoz avı için alırlar.
Cüce puffer bazen agresif davranışlarda bulunup elinizi ıssırabilir. Küçük karides, elma salyangozu, betta balığı veya Corys ile bir arada tutulmamalıdır. Çünkü sık sık saldırı yapacaktır.