Dolap Akvaryumdan Kısa
Merhaba ,
Yeni yaptırdığım akvaryumum 80*37*43(h) olçülerinde . Akvaryumun dolabının uzunluğu ise 78 cm. Tam olarak üzerine yerleştirdiğimde kenarlardan 1'er cm açıkta kalacak. Bu durum herhangi bir sorun yaratır mı ?
Herkese sağlıklı balıklar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Ben Ankara' dan 1 metrelik bir akvaryum aldım. Aynı şekilde yanlardan 1er cm. dışa taşıyordu ve altına strafor koymamıştım. Bir gece salonda tv. seyrederken salonu sel aldı. Çünkü akvaryum ortadan patladı.
Tavsiyem kesinlikle sehpayı biraz büyük tut ve altına yumuşak ama biraz kalın strafor koy.
Kolay gelsin...
Bence Batuhan Bey'in sorunu, sehpanın kısa olmasından çok, alta strafor konulmamış olmasıyla ilgili.
Yine de İbrahim Bey'e dolabın üstüne uyacak şekilde, akvaryumun boyunda tahta kestirmesini ve bunun üzerine strafor yerleştirmesini tavsiye ediyorum (Ne olur ne olmaz ).
Örnek oluştursun diye söylemiyorum ama benim her iki yandan 10 cm, arkadan 15cm taşan akvaryumum vardı. Bir sorunla kaşılaşmadım ancak bu biraz şans heralde. Fakat sizin 1 cmden dolayı akvarumunuz zarar görmez. Diğer arkadaşımızın akvaryumunun patlayacağı varmış.
Saygılar.
Tecrübelerini ve bilgilerini paylaşan arkadaşlara teşekkür ederim.
Haluk Bey sizin tavsiyenize uyup ne olur ne olmaz diyerek akvaryumun altına uygun ölçülerde tahta kestirerek koymaya karar verdim.
[C]4,1,10135[/C] [B]3329,2[/B] [B]2829,3[/B]
İl: Ankara