diy dış filtre
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Selam Arkadaşlar,
Daha önce bir çalışmam vardı zamansızlıktan yarım kaldı, fotoğrafını çekmeye çalıştım fakat gösteremiyorum o nedenle ifade etmeye çalışacağım.
Bildiğimiz pis su borusu, pimaş ve kör tapaları, (15 cm çapında 50 cm uzunluğunda pimaş boru 10 ytl, iki adet kör tapa 4 ytl)
Bildiğiniz gibi pimaş borularını birbirine montajlamak için bir ucu geniştir bu uca kör tapa çok güzel oturuyor zira ora için yapılmış zaten ve bu bölümü üst düşündüm, dar olan diğer uca körtapayı takmak biraz güç, bunu da ısıtarak yaptım, kullandığım ısı kaynağı ısı tabancası idi, saç kurutma makinası ile denemedim fakat çok uzun süreceğini tahmin ediyorum, pimaşı aleve yaklaştırmamak ve yakıp eritmemek koşulu ile annemizin ocağını kullanabiliriz,
pimaşı çevirerek ocakta ısıtıp iyice yumuşak kıvama geldiğinde kör tapayı takıp dik durmasını sağlayarak musluğun altında soğutun böylece pimaşın her iki ucuna da kör tapa takabiliyor olacaksınız. alt olanı silikon ile yapıştırmıştım çıktı daha sonra tangit ile yapıştırdım, tangiti kullanırken pimaş içerisine taşırmamaya özen gösterin zira daha sonra zar şeklinde çıkabiliyor.
(tangit çok zehirlidir ve tam kuruma için 24 saat geçmesi gerekiyor, şuan benim pimaştan tangit kokusu gelmiyor)
Bu şekilde 15 cm çapında boyunu kendinizin tayin edeceği altı kapalı üstü kapaklı bir silindiriniz oluyor. Daha önce belirttiğim gibi bitiremediğim içi basınç gördüğünde sızdırırmı sızdırmazmı inanın bilmiyorum.
Fırat borunun web safyasında kayar manşon diye bir bağlantı elemanı gördüm ona bir bakın belki o daha iyi olabilir aynı sayfada bahsettiğim kör tapayı da göreceksiniz.
Devam ettirip sonuca ulaşan olur ise olumlu olumsuz sonuç bildirmesini rica ederim.
http://www.firat.com/main.asp?lang=tr&page=urun_icerik&a mp;cat=5&menu=2
Sevgiler,
Numan Kahraman
İstanbul
İkinci önerim ise dış filtreyi dikdörtgen şeklinde uzatın. Tam akvaryumun üstüne monte edin. İnce küçük bir dikdörtgen kutunuz olur. İçeriden bir dış motorla suyu basarsınız. Olmadı dışarı haznenin bir kenarında motor için bir yer yaparsınız. Motorun çıkışını delikli bir boruyla uzatırsınız.
Çok benzerinin resmi var forumda.