dıy dış filtre de proje ve kafama takılanlar
Gönderim Zamanı: 03 Kasım 2011 11:03
Arkadaşlar herkese selamlar fox1905 2011-11-03 11:04:57
dış filtre yapmayı düşünüyorum malzemeleri aldım.
2 sorum olucak
- sıralamam düzgünmü?
- kafama takılan asıl soru ise akvaryumdan bidona inen su ile gönderilen su arası dengeyi nasıl saglarım?
- kafama takılan asıl soru ise akvaryumdan bidona inen su ile gönderilen su arası dengeyi nasıl saglarım?
not: malawi türü besliyorum
önerilerinizi bekliyorum
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 03 Kasım 2011 13:12
Malzeme sıralamanızda problem görünmüyor. Tek kafa motoru ile sadece temiz suyu akvaryuma basmak için kafa motoru kullanacaksan ve filtreye su yerçekimi kuvveti ve kafa motorunun oluşturacağı vakum yolu ile girecekse şayet; giren su ile çıkan su dengesini senin kullandığın kafa moturu sağlar zaten. Kullandığın kafa motonun ne kadar su basarsa filtreyede o kadar su girer. Filtreye giren su bastığın sudan fazla ise filtrende bir miktar basınç oluşur. Filtren bu basınca direnç gösterecek malzemelerden oluşursa hiçbir problem olmaz. Zaten su sızdırmalarda bu basınçtan kaynaklanır genelde. Giriş ve çıkış kanallarında kullanacağınız hortumların çapları arasında büyük farklar yoksa problem yaşamazsınız. Tabi burada akvaryumunuzun tank kapasitesi ve akvaryumundan çekim yaptığınız borunun akvaryumda hangi derinlikten çekim yaptığı basıncı etkileyen faktörler olacaktır. Mesela 1 tonluk bir akvaryumda boru dipten çekim yaparken ciddi bir basınç oluşur.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 03 Kasım 2011 13:25
mustafa bey zaman ayırdığınız için teşekkürler.tankım 100 litre,suyu basmak icinde kafa motoru kullanıcam. akvaryumdan gelen suyun yaptıgı basınca dayanıklı bi bidon sectim sızdırcanı sanmıyorum.peki ya motorun gelen sudan daha cok göndermesi söz konusu olurmu taşma yaparmı mesela tankım?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 03 Kasım 2011 15:53
100 LT'lik tankın basınç konusunda problem oluşturmaz o halde. Kafa motoru gelen sudan daha fazla göndermesi durumunda; eğer akvaryumdan gelen su borusunun çapı çıkış borusunun çapından büyükse bu durum sorun oluşturmaz çünkü kafa motoru fazla su bastıkça giriş borusuna vakum etkisi yaparak daha çok suyun filtreye çekilmesini sağlayacaktır. Eğer akvaryumdan gelen su borusunun çapı çıkış borusunun çapından küçükse bu durum sorun oluşturabilir. Yani vakum etkisiyle giriş suyunun debisi artmaya çalışacak ama borunun çapının müsade ettiği kadarını çekebilecektir. Çapı yetersizse bu kafa motorunda ve filtrede sorunlara yol açacaktır. Aslında tüm bu kadar kritiğe gerek yok. Giriş ve çıkış borularının çapını eşit tutun olsun bitsin
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir