diskusum yumurtladı
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Büyük bir ihtimal bu batımdan yavru elde edemiyeceksiniz.Balıklarınız ana tankta yumurtlasa bile diğer balıkların etkisinde kalır.Eşler tarafından yenilebilir.Bu batımı balıklarınızın deneyim kazanmasında kullanabilirsiniz.Balıkların ana tankta deneyim kazandıktan sonra ayrı bir tanka alıp burada gereken su değerlerini sağlayıp balığın kuniye yumurtlamasını beklemelisiniz.Ben kaba taslak bişeyler yazmaya çalıştım.Yeterince bilgi dıscus bölümünde var.Balıkları ayrı tanka ayırmak zorundasınız.Ana tankta sitede bir kişiyi görmüştüm yavru alan ama oda sonunda hüsranla bitti.Saygılar.
Serkan bey,öncelikle hayırlı olsun.Şuan duygularınızı tahmin edebiliyorum.Heyecan had safhada.Bu yumurtalar için yapacak bir şey yok.Merak etmeyin balıklarınız yumurtlama moduna girdikten sonra yaklaşık 8-9 günde bir yumurta dökeceklerdir.Zaten 2-3 yumurtlamayı ana tankta döküp onları korumayı sahiplenmeyi orada öğrendikten sonra ayırmanız daha sağlıklı olacak.Size kolay gelsin..
Murat Bey haklısınız korumaları çok ilginç yumurtladıkları yere diğer 18 diskus balığını yaklaştırmıyorlar ve yumurtalara dikkatlice çok yakından bakıyorlar canlıların bazılarını ağzına alıp yumurtaların yanına geri tükürüyor diğer balıklar akvaryumun yarısını geçemiyor ilk defa tanık oluyorum.