Diskusa geçişte gerekenlerle ilgili
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Kesinlikle 1 metrelik akvaryum yetmeyecektir. Ben 7 tane 8-10 cm arası dıscuslarımı bile biraz daha büyüdüklerinde ne yapacağımı düşünüyorum.
Bulut Bey;aşağıdaki yazı size verdiğim linkte mevcut.Ve orada discus yavruları için büyük akvaryumlar uygun değildir denilmiş.Ama sizin düşündüğünüz discus'lar bırakın yavru olmayı neredeyse dev discus boyutlarına ulaşmış(24cm).Ben discus beslemeye başlamadan önce oradaki makalelerin hepsini okuyup uygulamaya çalıştım.Faydasını'da gördüm çok şükür.SAYGILAR...
Ayrıca büyük akvaryumların emek istemesi, zaten bu hobi'nin en güzel ve zevkli yönüdür diye düşünüyorum.
Bulut Bey;aşağıdaki yazı size verdiğim linkte mevcut.Ve orada discus yavruları için büyük akvaryumlar uygun değildir denilmiş.Ama sizin düşündüğünüz discus'lar bırakın yavru olmayı neredeyse dev discus boyutlarına ulaşmış(24cm).Ben discus beslemeye başlamadan önce oradaki makalelerin hepsini okuyup uygulamaya çalıştım.Faydasını'da gördüm çok şükür.SAYGILAR...
Ayrıca büyük akvaryumların emek istemesi, zaten bu hobi'nin en güzel ve zevkli yönüdür diye düşünüyorum.
Arkadaşlar, ortak görüşlerden anladığım kadarıyla 1 metrelik akvaryumumda 9 tane bu büyüklükteki balık hergün aşağı yukarı %50 lik su değişimiyle sorunsuz yaşayabiliyor. Ancak bu iş zahmetli ve maliyetli. Daha büyük bir akvaryum (150 cm lik) bu balıklar için bir çözüm olabilir ve 2-3 günde bir %20-25 lik su değişimi problemsiz yaşamalarını sağlayabilir. Yazılanlardan anladığım bu. Hatam varsa lütfen uyarın. Yoksa bu bilgiye göre hareket edeceğim. Saygılar ve teşekkürler...