diskus yumurtaları
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Aşamaları geçen ki gibi gene yazacağım yumurtlama 25 gecesi gerçekleşti ve şu an tam iki gün oldu ana tanktan eşi ve yumurtaları dizdikleri taşı ayırdım ve üretim tankının suyunu hazırlayıp mantarlaşmadan kurtardım şu an az yemleme ile anaçları besliyorum bir sonraki aşama yumurtaların biraz kırmızılaşarak sağa sola hareket etmeleri ve çiftin yüzgeçleri ile yumurtaları havalandırması şu an beklemedeyim.
Aşamaları geçen ki gibi gene yazacağım yumurtlama 25 gecesi gerçekleşti ve şu an tam iki gün oldu ana tanktan eşi ve yumurtaları dizdikleri taşı ayırdım ve üretim tankının suyunu hazırlayıp mantarlaşmadan kurtardım şu an az yemleme ile anaçları besliyorum bir sonraki aşama yumurtaların biraz kırmızılaşarak sağa sola hareket etmeleri ve çiftin yüzgeçleri ile yumurtaları havalandırması şu an beklemedeyim.
[/QUOTE]Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Faruk bey yavruları görmeye en az 2-3 gün var ama mantaşma bu ana kadar mutlaka biraz olacaktır minumum düzeyde tutarsam ne mutlu lavra sayısı buna bağlı fazla çıkacaktır ama malesef ne yaparsanız yapın büyütme aşaması asıl bu işin en zoru ve ölümlerin önüne geçilemiyor buda doğa kanunu bu arada akvaryumunuz çok güzel bitkili olması zaten olmassa olmazı bence ama diskus sayınızı biraz artırın farklı türler koyarak görüntüyü daha da güzelleştirebilir ve sizinde bir eşiniz yavrularınız olabilir.Darısı sizlere..
arkadaşlar şimdi işten geldim yumurtalara yavruya dönüşmüş sallanıyorlar anne babada alıp alıp düşenleri tükürüyor ama asıl inanılmaz olay üretim tankından ana tanka bakınca farkettim ki bir başka balık iç flitrenin alttaki su emiş kısmına yumurtlamış başından ayrılmıyor ama eşi hangisi bilemedim muhtemelen yanındaki 2 balıktan bir tanesi üstelik bu eş diskusu ayıracak tankımda yok akvaryum alıp ayırsamda flitrenin içine kaçmışlar yada kaçacaklardır bu gidişle ev diskus üretimhaneye mi dönecek şaşırdım ne yapacam bilemiyorum ama ana tanktaki yeni balığını yumurtalarından galiba bu sefer ümidi kesiceğim evde 4. akvaryumu artık galiba kuracağım bu gidişle akvaryumcuya döneceğim herhalde.Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
O gün alamadı sırtına yavruları hep dağıldılar uzun uğraş sonucu şu an sırtındaki 7.gün bitti kayıp yok allaha şükür yavrularda 3 gün sonra artemiaya geçiş yapacağım Kemal bey bişey soracağım bu yavruları ne zaman anne ve babadan ayıracağız mukozaya kaç günlükken zarar verebilirler bunu yazarsanız sevinirim arkadaşlar.Geçen sefer ben sırta geçtikten 15 gün sonra almıştım anaçları yine böyle mi yapsam erken mi sizce?