Diskus akvaryumum
Selamlar arkada?lar, akvaryumla ilgili olumlu olumsuz,hataly oldu?um bir?eyler varsa,tüm fikirlerinizi söylerseniz mutlu olurum Akvaryumum 100x40x60 ölçülerinde.Aydynlatma 2x90cm Sylvania Grolux ile sa?lanyyor.Isytycylar 200w Ferplast ve 100w Atman.Filtre olarak Atman At3338 ve Tetratec EX600 kullanyyorum.Tetratec filtre,Atman 11w uv sterilizatöre ba?ly.Akvaryumda diskus,kyrmyzy burun tetra,makaranta,corydoras ve neon bulunmakta.Bitki olarak anubias,çynar,gül,limon, ve enchinodorus var.Akvaryumumda nitrat orany biraz yüksek oldu?undan riccia bitkisi koymayy ve tabanyn tamamen riccia ile kaplanmasyny sa?lamayy dü?ünüyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Müthi? Elinize sa?lyk. Umarym arka plandaki gülleri ya?atabilirsiniz. Benim tankta dayanmadylar. riccia dikme konusunda a?a?ydaki linkte faydaly bilgiler bulabilirsiniz. Kolay gelsin
Te??ekkür ederim.Gülleri alaly neredeyse 1 ay oldu iyi tutundular.Nitraty da kullandyklaryndan iyice uzadylar.Bu aralar akvaryumun sycakly?yny ayyn 15inden beri 31 dereceye çykardym ?u anda çürüme belirtisi yok.ph:6.4
Evet büyük diskuslarymda parazit var tedavi ettim hareketlendiler ama i?tahsyzlykla mücadele ediyorum ?imdi.Okulda projem oldu?u için akvaryumla ilgilenememi?tim o yüzden nitrat de?erleri çok yükselmi?ti yosunlar o zamandan beri var.Neonlaryn diskuslara zarary oldu?unu hiç bilmiyordum ama neonlardan sonra diskusum hastalandy dedi?iniz do?ru olabilir
sizdeki neonlar linktekindekinden http://www.akvaryum.com/balik.asp?id=10&alt_kat=475
discus akvaryumuna konulan neonlar ise bunlar
Lütfen kulaktan dolma bilgi vermeyelim. Bir yyldyr diskuslarymyn yanynda neonlar var hiçbir sorun çykmady. Uzun yyllardyr bu iki baly?y iç içe besleyen hobicilerde var. Geçerlili?ini kanytlanmayan bilgileri söyleyerek arkada?larymyzy gereksiz yere tedirgin etmeyelim. Discuslaryn hastalanmasynyn birçok sebebi olabilir. Bunlaryn neonlaryn geli?inden sonra olmasy illa ki neon kaynakly olmayabilir. Kaldy ki byrakyn neonu hastalykly herhangi bir balyk da discusa zarar verir. Önemli olan discusun yanyna sa?lykly balyk koymaktyr
Gerçekten güzel dekore edilmi? bir tanka ve sa?lykly discuslara sahipsiniz. Tebrikler.
taman malzemesi olarak ne kullanyyorsunuz acaba. ¿
Az önce neonlarymy verip onlaryn yerine kyrmyzy burun tetra aldymTaban malzemesi olarak fyrynlanmy? kum kullandym.Fyrynlanmy? kumu akvaryumcunun tavsiyesi üzerine yykamaya gerek kalmadan akvaryuma koyuldu?u için almy?tym.Isytycylaryn ve filtre borularyn gizlenmesi için güllerin ve çynarlaryn uzamasyny bekliyorum.Bu aralar akvaryumcularda pek bitki bulamyyorum.Dwarf ve riccia bitkilerini buldu?umda tabanyn bunlarla kaplanmasyna çaly?aca?ym.
bence de akvaryumunuz çok güzel ve iyi dekore etmi?siniz. bitkileriniz uzayyp filtre borularynyzy kapatynca daha güzel bir görünüm elde edersiniz. bence ke?ke neonlary vermeseydiniz ben de discuslarymla neon besliyorum ve hiçbir sorun olu?mady. önemli olan Fyrat arkada?ymyzyn da dedi?i gibi sa?lykly balyk alyp karantinada beklettikten sonra akvaryuma koymak.
selamlar
Arkada?lar hobiye ilk kez ba?lady?ym akvaryumumun resmini buldum sizle payla?mak istedim i?te ilk göz a?rym benim....28lt lik lepsites akvaryumum.