Dişi Brichardim sürekli ağzını açıp kapıyor
Gönderim Zamanı: 25 Nisan 2010 14:51
Fotoğraf:
Canlıdaki Belirtiler: Sık sık ağzını açıp kapama ( sık solunum )
Akvaryum Kapasitesi (litre):120 lt
Akvaryumdaki Diğer Canlılar:1 çift brichardi
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): ph:8.4 , 25C derece
Filitrasyon:600/h
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: İlaç kullanmıyorum
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
Her pazar günü dip çekimi ve %15 su değişimi. Son 2 gündür dişi brichardimin çok sık soluduğunu gözlemledim sürekli agzını açıp kapıyor ama gayette sağlıklı gözüküyor erkekle cilveleşiyor bile ama niye sık soluduğunu anlamıs değilim
sizce sebep ne olabilir ?
Canlıdaki Belirtiler: Sık sık ağzını açıp kapama ( sık solunum )
Akvaryum Kapasitesi (litre):120 lt
Akvaryumdaki Diğer Canlılar:1 çift brichardi
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): ph:8.4 , 25C derece
Filitrasyon:600/h
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: İlaç kullanmıyorum
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
Her pazar günü dip çekimi ve %15 su değişimi. Son 2 gündür dişi brichardimin çok sık soluduğunu gözlemledim sürekli agzını açıp kapıyor ama gayette sağlıklı gözüküyor erkekle cilveleşiyor bile ama niye sık soluduğunu anlamıs değilim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Nisan 2010 18:25
[QUOTE=azat3838]

Suyunuzu iyi dinlendirmedi iseniz ondan olabilir. Onun haricinde fazla evham olabilir.
[/QUOTE] Çağrı beyin dediklerine katılıyorum + belkide erkek brichardiyle çok sık yanyana geldiklerinden de olabilir
Gönderim Zamanı: 25 Nisan 2010 19:35
[QUOTE=azat3838]
Akvaryumu kuralı 1 ayı geçti yani suyum oturdu ayrıca buffer,stabilzr de kullanıyorum.Suyla ilgili bi sorun ocağını tahmin etmiyorum ama belkide sürekli erkekle yan yana oldugu için heycan yapıyo olabilir :D anlayamadım bende ama sağlıklı iki balıgımda fakat erkek sürekli yanına gelip titreyip hafif hafif alttan ittiriyo gibi hareketler yapıyor. Dİşi sanırım daha yumurtlamaya hazır değil ama erkek istiyor gibi :)
Suyunuzu iyi dinlendirmedi iseniz ondan olabilir. Onun haricinde fazla evham olabilir.
[/QUOTE]Akvaryumu kuralı 1 ayı geçti yani suyum oturdu ayrıca buffer,stabilzr de kullanıyorum.Suyla ilgili bi sorun ocağını tahmin etmiyorum ama belkide sürekli erkekle yan yana oldugu için heycan yapıyo olabilir :D anlayamadım bende ama sağlıklı iki balıgımda fakat erkek sürekli yanına gelip titreyip hafif hafif alttan ittiriyo gibi hareketler yapıyor. Dİşi sanırım daha yumurtlamaya hazır değil ama erkek istiyor gibi :)