Discusum neden öldü?
Gönderim Zamanı: 13 Temmuz 2007 18:42
Arkadaşlar, 3 aydır discus besliyorum. Balıklarımdan bir tanesi haraketleri ve sağlığı yerindeyken aniden öldü. Nedeni ne olabilir? Gözlemleyemediğim bir hastalık olabilir mi? Ya da diğer balıklar zarar vermiş olabilir mi? Şimdiden teşekkürler.
spalt 2007-07-14 14:41:07
(akşam tamda 1tene discus almıştım ve o an karşılastım neyseki onun yerini çabuk doldurdu )
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Temmuz 2007 20:00
Diskuslar durup dururken nedensiz ölebilecek bir balık değil. Fakat su şartlarına karşı biraz hassas suyun kalitesi bozulduysa ve kimyası bozulduysa ölüm kaçınılmaz fakat bu durumda birkaç balığın içinden birinin ölmesi olanaksız gibi. Eminim bir hastalığı vardır siz farketmemişsinizdir.
mrt_krm 2007-07-13 20:06:35
Saygılar,
Gönderim Zamanı: 13 Temmuz 2007 21:10
Cevabınız için teşekkürler ama yem yemesi ve durumu gayet normaldi ama yapacak bişey yok belkide intehar etmiştir :)
Gönderim Zamanı: 13 Temmuz 2007 21:48
Sebepsiz bir ölüm olacağını zannetmiyorum. Su değerlerine karşı hassasiyet göstermiş olması muhtemel. Balıktan balığa, direnç denilen mekanizma farklılık gösterebiliyor. Su değerlerinizi ölçmenizi tavsiye ederim.
Gönderim Zamanı: 13 Temmuz 2007 23:42
Merhaba yazınızda ayrıca bir tane daha aldığınızı belirtmişsiniz. Acaba öncekileri de ayrı ayrı mı aldınız ? Eğer farklı tanklardan farklı zamanlarda aldıysanız büyük ihtimalle ölen balığın tek başına ölme sebebi bellidir. Önceden hasta olabilir.. Saygılar.
Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2007 12:34
Ölen balıgı diğerleri ile beraber almıştım. Ayrıca iç parazit belirtileri nelerdir? Bir de ne tavsiye edersiniz?
Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2007 13:19
[QUOTE=sahin_dereagzi]
Bence discusa yanlış bakıyorsunuz, yakın zamanda daha büyük hezimetler yaşamadan önce bol bol okumanızı tavsiye ederim.
Burdan başlayın, daha sonra su kimyası, nitrifikasyon konularında okumayı sürdürün.
Discus Hk. Merak Ettikleriniz
Kolay gelsin.
Ölen balıgı diğerleri ile beraber almıştım ayrıca iç parazit belirtileri nelerdir birde ne tafsiye edersiniz
[/QUOTE]Discuslarda Iç Parazit [ Önlem + Tedavi ]Bence discusa yanlış bakıyorsunuz, yakın zamanda daha büyük hezimetler yaşamadan önce bol bol okumanızı tavsiye ederim.
Burdan başlayın, daha sonra su kimyası, nitrifikasyon konularında okumayı sürdürün.
Discus Hk. Merak Ettikleriniz
Kolay gelsin.