Discustan Bıktım..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Benim aldığım akvaryumcuya balıklar 3 hafta önce Tayland'dan ithal gelmişler Tolga abi babamda adamı tanıyor yani o tankta 2-3 haftadır duruyorlarmış.Peki bitkili tankta böyle bir döngüyü oturtmak için ne yapmak gerekli? Ümit abi aslında tüm diskleri verip %50 su değişimi ve filtre temizliği yaparak en baştan balıkları tek bir yerden almak sorunu çözer gibime geliyor.Ama melek konusunda daha rahat edeceğimi düşünüyorum fakat bir yanımda discustan kopamıyor açıkcası:) Yani tecrübe edinmeye birkaç ay daha devam edelim bakalım eğer kayıp verirsem yada bir düzelme göremezsem bir şekilde akvaryumu melek ve cüce amerikan cinslerine dönüştürücem.
Tetralara bi zararı olur mu? Bide ne işe yarıyor o ilaç? Dev saz var zaten çöpçü olarak da macrakantalar var.
Özetlemek gerekirse; bakteri döngüsünün tam olarak oturması zaman alır fakat ilk olarak %70 gibi su değişimi yapın filtreyi tazdiksiz yıkayıp içine bakteri kültürü dökün.
Balıklarınızın öncelikle yem yemesi lazım. Dondurulmuş kan kurdu veya canlı artemiya verebilirsin. Yem yemezlerse düzelemezler. Balıkları dezenfekte etmen lazım ki parazitlerden kurtulsunlar. 5 dklık permasol banyosu en çabuk ve etkili yöntemlerden biridir.
Ben üretim ve boylandırmada cama cam kullanıyorum. Ama show içinde salonda 150*50*50 bitkili kumlu tankım var. Yani bir kere döngü oturunca sorun olmuyor.
Berke, yazdıklarım hoşa gitmeyebilir. Discus da yaptığın gibi hareket edersen yine hayal kırıklığı yaşarsın. Sana önerilenleri okuyor hem gülüyorum, hem de üzülüyorum. Hobi de daha yeni olan birine permasol tavsiyesi edilemez, olmaz!
Eğer melek besleyeceksen yardımcı olurum. Ama dediklerimin dışına çıkmayacaksın. Melek yapacaksan sistem komple sıfırlanacak ve yeniden dizajn ve kurulum yapacaksın. Suyun yumşatılması veya ph düşürmeyi unut. Şebeke suyuna alışıp büyüyecekler.