Discusta tür seçimi?
Arkadaşlar,bir kaç gündür discus hakkında gayet güzel bilgiler topladım. Bunları not ediyorum ve bitince pratiğe dökücem. Şunu öğrenmek istiyorum; discusa başlamak için önerilen bir tür var mı? Yoksa hepsi dayanıklılık, ve özellik olarak aynı mı?
MERT / SAmsun
Lütfen noktalama işaretlerine ve imlaya dikkat ediniz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Mert bey, türden ziyade bizim sulara alışık discus almanız işinizi kolaylaştırır, ithal discuslarda adaptasyon zorluğu olabiliyor.
Mert bey, Erdal beyin söylediklerine aynen katılıyorum. öncelikle ilk etapta yerlilerle başlamanız olacaktır. önemli olan balığın kendi sularımıza adaptasyonudur. bir şekilde yerliler kendi bakterilerine alışacaklardır. yalnız burada dikkat etmeniz gereken yerlilerin yanına ithal discus karıştırmamanız olacaktır. sizi üzecek sonuclara maruz kalabilirsiniz.
pekı farklı turlerın es tutması daha mı zor oluyor bende mesela farklı turler var ve eş tutabılecek boya yaklasanlar red turkuaz whıte dımond gold angle ve bır adette malbora bu kadar karısık turde cıft olusması tek ture gore dahamı zor dahamı kolaydır bana uyusurlarsa es tutarlar sorun olmaz denıyor ama ben oran olarak merak edıyorum. tek ırkmı yapmalıydım dıye ama boylede renk konbınasyonu cok guzel Sunu da soyleyeyım 1. amacım uretmekten zıyade saglıklı ve hos bır akvaryum ama eş tutupta yavru almanın zevkınıde tahmın edebiliyorum.Yanı için için de eş oluşsun ıstıyorum . saygılar saygun