discusta durgunluk
Selam arkadaşlar, ben uzun zamandır diskus besliyorum. Yalnız bir sorum olacak. Balığım daha hiç birşey yokken bir anda yemden kesildi. Balık yaklaşık 15 cm boyunda, bir gün önce %30 su değişimi yaptım. Ertesi gün yem yemedi, çok sevdiği dana yüreğine bile bakmadı. Renginde kararma yok, sadece bir köşede olduğu yerde duruyor. Ne yapmam gerek? Hastamı anlam veremedim. Akvaryumun en büyük balığı ve akvaryumda onun haricinde 5 balık daha var. Teşekkür ederim yardımlarınız için.
Lütfen imla kurallarına dikkat ediniz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Büyük ihtimalle balıklarınız strese girmiş aqutan burda faydalı olabilir,bu aralarda balıklarınızı strese sokacak birşeyler oldumu acaba?Şuanda sorun strese bağlı gibi görünüyor
Saygılar...
Aqutan yada bemiks ampulde kullanabilirsiniz.Bemiks ampul kullanarak hem B vitamini takviyesi yaparsınız hemde stres nedeniyle yem yemeyen balıklarınızı bu durumdan uzaklaştırmış olursunuz.
Uğur Bey, büyük ihtimalle akvaryumun yer değişikliğinden kaynaklı bir stres yaşıyor balığınız. Sera aquatan da stres giderici olarak işinizi görür tabiki, tavsiye ederim. Umarım kısa zamanda düzelir. Bu arada tankınızı sürekli önünden geçilen bir yere kurmadınız inşallah? Discuslarınız bu durumdan oldukça rahatsız olacaklardır eğer öyleyse.
Geçmiş olsun.