Discuslarım yumurtladı, ne yapmalıyım?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
yemleme en son sabah yapmıştım tekrar nezaman yaapayım?Yumurtlama bitti güzel dizmiş yumurtaları sayıda oldukça iyi görebildiğim kadarıyla, ısıyla ilgili yorumlarınızı bekliyorum.
Arkadaşlar yumurtlama üzerinden 16 saat geçti çiftim iyi bakıyo yumurtalara; fakat yumurtalardan 3 tanesi mantarlaşmış bu durum normalmi yoksa diğerleride bozulcak mı ne yapmalıyım? fikirlerinizi bekliyorum.
Harun bey su ile ilgili biraz daha bilgi verirmisiniz.
Yumurtlama öncesi son yaptığınız su değişimi ne zamandı?
Pipo filtrenin dışında extra hava taşı kullanıyormusunuz?
Ph ve ms iyi yanlız bu ikisini kıpırdadığı zaman ilk 36 saat için iyi sonuç vermemekte ve yumurtaların bozulmasına neden olmaktadır.
SAYGILAR..
En son su değişimini yumurtlamadan iki gün önce %20 oranında yapmıştım.Hava taşı yok şu an ki değerler : ph 6,50 ms 150 cıvarı ısı 28.dikkat ettimde bozulan yumurtaları yemıyor 10 bozulmuş yumurta var 150 200 arası yumurta yapmıştı.30 saate yaklaştı yumurtlayalı hepsinin bozulmasından korkuyorum.
Su değişimi yumurtlamaya çok yakınmış.Su değerlerinle ilgili olarak size şunu söyleyebilirim.
Şu anki su değerleriniz geyet iyi.Buna bağlı olarak su değerlerinle doğru orantıda yumurtanın kalitesi ve erkek döl verimi vardır.
Kısacası döllenmemiş yumurtaların hepsi ilk 24 saat sonrası beyazlayacaktır.Döllenmemiş yumurta beyazlaması derken bu krem rengidir.Tam beyaz olan yumurtalar ise su şartlarından bozulmuş yumurtalardır.Bu beyazlamanın nedeni.
1. Oturmamış su (gerek ph,gerekse kh değerlerinin bunun yanındada ms si arttıracak olasılıklardanda kaçmaktır.)
2. Yumurta kalitesi (Dişinin beslenmesi ve sağlığı ile doğru orantılıdır.)
3. Erkek döl verimi (Erkeğin iyi beslenmesi ve sağlığı ile ilgilidir.)
Kısaca yumurtlamaya yakın zamanlarda üretim akvaryumunda akıntıyı ez aza indirgemek,Yemlemeyi dişi ve erkek başına 3 er 4 er tetra bits olacak şekilde ayarlamak,O2 oranını dengeli ve sabit bir şekilde vermektir.Isı değişimlerinin azda olsa Ph kıpırdamalarına yol açtığını hatırlatmak isterim.
SAYGILAR..