Discuslar birazcık büyüdü :) (yeni resimler 2 de)
Gönderim Zamanı: 29 Ağustos 2013 13:08
Bende akşam diskusları sabah kalktığımda kararmış olduklarını gördüm bi ilacı falna varmı sanırım sitresden dolayı oldu bi yardım ederseniz sevinirim
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 29 Ağustos 2013 13:38
[QUOTE=Neden06]
Bende akşam diskusları sabah kalktığımda kararmış olduklarını gördüm bi ilacı falna varmı sanırım sitresden dolayı oldu bi yardım ederseniz sevinirim[/QUOTE]
Selamlar,
Bende sizin gibi yeniyim ama öncesinde çok araştırdım. Eğer belrsiz bir anda kararma oluyorsa stress ile alakalı malesef. Buna etkenler ise genelde olumsuz su şartları oluyor. Su değişimi ve dip çekiminiz ne sıklıkta? Bu arada ya diye ısıtıcı filan çekerseniz, ani 1-2 derecelik düşüşlerde buna sebep oluyor.
Stress için genelde Seachem in Dscus Trace gibi bir kimyasalı var onu kullanıyorlar. Biraz detaylanıdırırsanız daha iyi bilgi alabilirsiniz.
Geçmiş olsun, sağlıklı balıklar dilerim.
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2013 09:38
Discuslarımdan birisinin gözü hastalandı, şişti... Sebebini anlayamadım... Yaklaşık bir gün karantina tankında sera bactopur uyguladım fayda etmedi :(
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2013 19:49
Geçmiş olsun. Forumda benzer sekilde hastalanan discuslarla alakalı yazılar okumustum ama tam yerini hatırlayamadım. Kısa sürede tedavi edemezsen diğer gözünede sıçrayabilir.
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2013 21:17
[QUOTE=kaanz]Geçmiş olsun. Forumda benzer sekilde hastalanan discuslarla alakalı yazılar okumustum ama tam yerini hatırlayamadım. Kısa sürede tedavi edemezsen diğer gözünede sıçrayabilir.[/QUOTE]
Permasol aldım, uygulayacaktım. Bu akşam eve geldiğimde bir gözü tamamen iyi durumda ve diğeri de daha inik gördüğüm kadarı ile. Ayrıca yemlere de artık ilgi gösterebiliyor. :) Bu sebeple permasol tedavisini şimdilik es geçtim. Umarım gerek kalmaz. En kısa zamanda resimlerini de paylaşacağım.
İlginiz için teşekkür ederim.
Gönderim Zamanı: 07 Eylül 2013 17:48
Bizim eşşek sıpaları topladı kendilerini ve sanki azda büyüdüler. Fotoğraftan halen hoşlanmadıkları için sonradan çektiklerimde renkler koyu koyu :)
Gönderim Zamanı: 26 Ekim 2013 14:44
Discuslarımın son durumunu ekliyorum. Birisinin renklerinde biraz değişiklik var, formunu kaybetti sanıyrum. Sizce bu durumda yapılacak birşey var mı?
Düşüncelerinizi esirgemeyiniz, teşekkür ederim.
Gönderim Zamanı: 03 Kasım 2013 18:02
Birkaç ekleme yaparak mevcut pıpülasyonu arttırdım. 4 Discus da siyah pigmentler görünüyordu. Şu an sadece ikisinde var. Gerçi bazen diğerleri de yine pigment çıkarıyor ya :)
Red Melon turuncuya kaçık biraz. Tam kırmızı olabilir mi? Birde diğer red lere çok da benzemiyor.
Güncel resimler
Gönderim Zamanı: 25 Kasım 2013 22:11
çok güzeller bende başarırım inşallah.....
problemli olanlar hangileri, ben bulamadım da ....ve problemli olduklarını nasıl anlıyorsunuz...
problemli olanlar hangileri, ben bulamadım da ....ve problemli olduklarını nasıl anlıyorsunuz...
Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2013 17:59
[QUOTE=lllserhatlll]
çok güzeller bende başarırım inşallah.....
problemli olanlar hangileri, ben bulamadım da ....ve problemli olduklarını nasıl anlıyorsunuz...[/QUOTE]
problemli olanlar hangileri, ben bulamadım da ....ve problemli olduklarını nasıl anlıyorsunuz...[/QUOTE]
Probli olanlar bunlar. Anlamayacak bir durum yok. Yem yemiyor, eşlerinn yarısı kadar büyüyorlar. Yaprak gibiler... :(
1-Bu balık yanık olan.
2-Bu balık şüpheli olan.
3-Tam olarak cinslerini bilen paylaşabilir mi?
4-Red Melon mudur bu?
5-Red Turkuazlarım (Tolga Kırcalı'dan)
6- Checkerboard
Karışık...
Bilenler türler konusunda yardımcı olabilirmi?
Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2013 19:03
Turkuaz,blue turkuaz-altun flora da olabilr,pıgeon blood,red turkuaz,red cover gibi görünüyor türleriniz,turkuazlarda biraz karışıklık olabilir.