discus'a başladım, tavsiyeleriniz neler?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Balıklarınızın alışma sürecinden geçmesi gerekli.İlk günden yeme gelmemeleri normal bir durum.
Tavsiyelerinizi dikkate alacağım.Teşekkür ederim Berkay Bey.
Forum kuralları 5.madde:
Türkçeye önem veriyoruz.
Mesajlarınızda yazım ve noktalama kurallarına dikkat edin.
Saygılar
Ahmet bey; bende discusa başlayalı 1-1,5 ay oldu ve ilk aldığım 3 discustan 2 si öldü. Aynı şekilde yem yemediler kup kuru oldu balıklar. Büyük ihtimalle akvaryumcudan aldığımdada zayıftılar.Birtanesi çok iyi oldu çok hızlı da gelişiyor. Yaklaşık 2 hafta önce yanlız kalmasın diye 1 tane daha aldım.Bu sefer akvaryumcuda dıscuslara yem attım ve içlerinden en hızlı yem yiyenini aldım.Zaten dıscus sağlıksız olunca hemen yemden kesiliyor.(benim takibimdir tamamıyla doğru olmayabilir) O yüzden size tavsiyem ilk önce sağlıklı ve oturmuş bir ortam oluşturun sonra sağlıklı dıscusları seçmeye önem gösterin.Ben öyle yaptım ve şimdi bitkili akvaryumumda 2 güzel dıscusum 7 adet neon 3 adet lepistes ve 1 tane elma salyangozum var.
Size birde önerim olacak yem yiyen dıscus için; yemlere sarımsak suyu emdir ve o şekilde at bunu 1 hafta sürdür. Yemi yiyen dıscusta gözle görülür bir şekilde iştah açıyor. Ben şahsen denedim ve haftada en az 1-2 defa veriyorum.İşe yarıyor.Bunu forumda bir üstadımız yazmıştı denedim sende deneyebilirsin.Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir