Discus saklanma ve kaçma
Başlıktaki gibi bir sorunum var balıklarım nedense adapte olamıyorlar ve beni gördüklerinde kaçıyorlar ve genelde saklanıyorlar.Balıkların bu psikolojiyi atlatması için ne yapmam gerekli? Akvaryumu kurduğumdan beri aldığım tüm discuslarda böyle bi sorunla karşılaştım nedense sürekli kayaların oraya saklanıyorlar odaya sessizce geldiğimde balıkları yüzerken görebiliyorum bazen ancak beni gördüklerinde yine bir köşeye geçiyorlar.Bugün yeni aldığım balıkları koydum akvaryuma yarında tedavide olan balığımı ana tanka alacağım.Sürü olarak hareket etmelerini bekliyorum fakat hepsi ürkek davranıyor malesef.Alırken elden yem yiyen balıklar buraya gelince böyle davranıyorlar.Bana acil yardım ederseniz sevinirim daha doğrusu bu korkaklara yardım edelim
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Bu kadar farklı ve sık balık eklemek,hemde discus olan bir akvaryuma dışardan discus eklemek başlı başına bir risktir. Bu bakteri çakışması denilen bir durumuda beraberinde getirebilir. 3 ay dır saklanan yerinden çıkmayan bir discus,size sağlıklı görünebilir ama iç parazit olan bir discus bile aylarca yem yemeden yaşasada ölmeyebilir. Öncelikle balık eklemekten vazgeçin ve hareketlerini,yeme tepkilerini gözlemleyin.
Red melon'da tanka geldi fakat hiçbir değişiklik yok hala balıklar kaçıyorlar:S
1.Bulundukları ortamda ani yapılan hareketler.
2.Aniden yakılan ışıklar
3.Hastalık
4.Akvaryumdaki objeler
5.Su değerleri
6.Akvaryum ölçüleri
7.Akvaryum ölçülerine uygun olmayan sayıda balık eklenmesi.
http://www.akvaryum.com/Forum/yeni_bitkili_discus_akvaryumum_k660935.asp
http://www.akvaryum.com/Forum/discusda_bitki_denemesi_k678774.asp
Aniden ışık yakmıyorum ve olabildiğince dikkatli hareket etmeye çalışıyorum.Akvaryumda fazla balık olmadığı zamanda birşey değişmemişti aksine şuan biraz daha hareket ediyorlar.Hastalık olarak sadece bi balığım hastaydı onu da tedavi ettik geri kalan balıklar gayet sağlıklı,formları da yerinde ama bazen kararıyorlar ve saklanıyorlar böyle devamlı.Akvaryumdaki objelerde ikinci linkteki gibi yani son hâli bu.